Kapela Wohnout vydává digitálně novou desku s T-Mobile

t-music a Soundmachine se spojily, aby po dlouhých dvou a půl letech vydaly novou desku skupiny Wohnout s názvem Karton veverek. Jedná se o první album populární domácí rockové kapely, které se objeví nejprve v digitální podobě na internetu a až poté na fyzickém nosiči. Karton veverek bude k mání od 1. března 2009 a fanoušci si ho budou moci exkluzivně stáhnout na hudebním portálu www.t-music.cz, a to o celý měsíc dřív, než se dostane do distribuce na klasickém CD.

Spolupráce se skupinou Wohnout a vydání jejich desky na internetu je pro T-Mobile logickým vyústěním dlouhodobého sledování trendů v hudebním průmyslu.

„Wohnouti jsou výborná rocková kapela, proto jsme rádi, že jsme se dohodli na spoluvydání jejich nového alba, a to nejenom na CD, ale hlavně v digitální podobě na internetu,“ říká Michal Němec, ředitel portálových služeb T-Mobile, a upozorňuje na rychle se měnící se hudební trendy: „Mladší část populace už získává novou hudbu pouze z internetu a my jim tímto vycházíme vstříc. Vývoj na hudebním trhu dlouhodobě sledujeme a jako leader v oblasti digitální distribuce hudby v ČR jsme proto jako jedni z prvních zprovoznili legální stahování hudby z webu.“

Na hudebním obsahu desky Karton veverek se podílel i zvukový mistr Boris Carloff, který v minulosti spolupracoval např. se skupinami Sunshine, Kryštof či Clou. Jako hosté se pak na albu objeví Jana Lota, otec bratrů Homolových Oleg a Vašek Bláha ze skupiny Divokej Bill. Obal CD graficky zpracoval Martin Došek.

Úvodním singlem se stala píseň Kapela na šňůře, ke které Wohnouti natočili během Vánoc videoklip. Tříminutová rvačka členů kapely s dalšími spřátelenými skupinami, jako jsou Clou, UDG, Tři sestry, Divokej Bill nebo Blue Effect, je zakončena společným útěkem v papírové ponorce přes pražské Vinohrady a Žižkov.

„Přišel jsem na to, že když je jednoduchá hudba, musí být jednoduchý i klip,“ říká s nadsázkou jeho režisér Jakub Kohák. „Když jsem dostal kolekci nových písní, ze kterých jsem si mohl vybrat, tak mne ke Kapele na šňůře okamžitě napadl příběh. Kluci si přitom navíc mezi sebou mohli vyřídit účty.“

Videoklip Kapela na šňůře bude mít premiéru 12. února na stránkách www.t-music.cz a www.stage.cz. Na televizních obrazovkách se pak poprvé objeví 26. února v rámci t-music chart na TV ÓČKOa rádiu Evropa 2. Následně bude nová deska podpořena ze strany T-Mobile marketingovou komunikací a sponzoringem koncertního turné skupiny Wohnout.

Další článek: Nově u Vodafone: telefon nebo sleva

Témata článku: