Česká pošta: sledujte zásilky na svém smartphonu

Mít aplikaci pro chytré telefony je dnes „in“. S dobou jde i Česká pošta, která vypustila do světa aplikaci pro iOS a Android. Aplikace ale není optimalizována pro iPad, jen pro iPhone. Hlavní menu nabízí čtyři funkce – sledování zásilek, vyhledání pošty, vyhledání PSČ a užitečné informace. Tou nejdůležitější funkcí je samozřejmě první jmenovaná. Díky ní aplikace umí sledovat zásilku či doporučený dopis podle podacího čísla.

Sledovat lze i více zásilek současně, pro orientaci je lze přejmenovat. Pokud chcete mít neustálý přehled o stavu zásilky, můžete si nastavit notifikace. Může vypadat následovně: „Česká pošta: Vaši zásilku "Balíček" jsme doručili dne 10.02.2012 poštou 110 07 – Depo Praha 702“.

Aplikace Česká pošta

  • iOS (iPhone): iTunes Preview
  • Google Android: Market
  • cena: zdarma
  • jazyky: česky, anglicky
  • velikost: 3,3 MB

Krom zprávy o doručení mohou dorazit i notifikace o tom, že zásilka byla uložena k vyzvednutí na poště anebo například vrácena podavateli. Funkce vyhledat poštu zobrazuje nejbližší otevřenou pobočku dle aktuální polohy uživatele.

Další alternativou je interaktivní vyhledání pošty dle zadaných parametrů (okresu, obce, ulice, PSČ) anebo všech údajů současně. Získáte tak informace o kontaktech na poštu, poskytovaných službách, otevírací době a poloze na mapě včetně možnosti navigace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
S novou aplikací České pošty budete mít zásilky pod palcem

Na podobném principu funguje i hledání PSČ. Mezi užitečnými informacemi najdete rady týkající se balení zásilek, doporučené vzory adres či návod jak posílat zásilky do zahraničí.

Diskuze (36) Další článek: 2011 Q4: nejúspěšnější kvartál v historii [analýza]

Témata článku: Apple, , , , , Apple iPhone 4GB, Posta, Post, Pošta, Česká Pošta, SMA, Doporučený dopis,