Cyanogen uzavřel partnerství s Microsoftem. Integruje Bing, Skype a další

Po měsících spekulací Cyanogen oznámil partnerství s Microsoftem, v rámci kterého zakomponuje jeho software přímo do své alternativní ROM s Androidem. To v praxi znamená, že součástí CyanogenModu bude vyhledávač Bing, jako pošťák bude sloužit mobilní Outlook, Skype jako IM komunikátor a tak dále.

Klepněte pro větší obrázek
Foto: CyanogenMod 12, Wikimedia, public domain

Otázkou byla reakce komunity, některé služby Bingu/MSN jsou totiž srovnatelné s Googlem pouze v USA. Ve zbytku světa jsou rozdíly mnohem větší a na malých trzích včetně toho našeho pak doslova propastné. Reakce publika byla rychlá a ostrá, takže den po původním oznámení Cyanogen korigoval svá vyjádření v tom smyslu, že se dohoda se netýká komunitní verze softwaru CyanogenMod. Aplikace od Microsoftu budou předinstalované jen ve smartphonech od partnerů společnosti, tedy v „Cyanogen OS“.

Cyanogen si totiž před lety předsevzal, že vyvine distribuci Androidu, která nebude závislá na službách Googlu. Nyní ale naopak hrozí, že jeden cloud a potenciální vendor lock-in pouze nahradí druhým.

Diskuze (11) Další článek: LG G4: o koženém superphonu víme už téměř vše

Témata článku: Microsoft, , , , Micro, Mic, Partner, Verze softwaru, Partners, Bing, Alternativní rom, Partnerství, Part,