HTC RE: kamera zahnutá jako periskop může do vody

HTC na tiskové konferenci v New Yorku představilo vedle selfie smartphonu Desire Eye také zajímavé fotopříslušenství k mobilům. Jedná se o zahnutou kompaktní kameru HTC RE, kterou chytnete do ruky a můžete okamžitě fotografovat. Kamera obsahuje 16Mpx CMOS senzor o velikosti 1/2,3", čočku se záběrem 146 stupňů a světelností f/2.8, a dokáže nahrávat FullHD videa snímkovací frekvencí 30 fps.

Klepněte pro větší obrázek 
Periskop? 

Kamera RE se ovládá jednoduše pomocí jediného dotykového tlačítka. Krátký dotyk znamená pořízení snímku, delší dotyk vyvolá natáčení videa. K dispozici jsou i další funkce pro vytváření zpomalených nebo časosběrných záběrů. Výhodou je voděodolnost podle normy IP57, nepřijdete tak o možnost vytváření aktraktivních podvodních záběrů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Barevné varianty HTC RE

Zahnutá kamera ve tvaru periskopu je ve spojení se smartphonem pomocí Bluetooth 4.0 a využívá vlastní aplikaci RE. Ta podporuje operační systém Android (4.3 a vyšší) a iOS (7 a vyšší). V aplikaci můžete nastavovat nejrůznější parametry pro fotografování a natáčení videa. Pořízená multimédia se ukládají v kameře na paměťovou kartu (8GB microSD je součástí balení), anebo je lze přes Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) přímo posílat do paměti telefonu.

Tělo kamery je vyvedeno z plastu do válcovitého zahnutého tvaru. Na spodní straně najdeme 1/4" závit na stativ. Kamera obsahuje vestavěnou baterii s kapacitou 820 mAh, která by měla vydržet až 100 minut nepřetržitého nahrávání FullHD videa. Dobíjí se přes klasický microUSB konektor. Rozměry jsou 96,7 × 26,5 mm, kamera váží 66 gramů. Obsahuje také mikrofon, repráček a G-senzor. Dotykový senzor kameru nastartuje ihned po uchopení do ruky.

Kompaktní kamerka HTC RE bude dostupná od 22. října ve Spojených státech, dostupnost na českém trhu a cena bude ještě upřesněna.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Bohatá sada příslušenství.
Diskuze (7) Další článek: HTC Desire Eye: selfie si vysloužily plnotučný foťák!

Témata článku: HTC, , , , HTC Desire Eye, Peří, Dotykový senzor, Kamera, Klasický microusb, Nepřetržité nahrávání, Jak