LG představuje prostředí LG UX 4.0. Na prvním místě je uživatel

LG představilo nové uživatelské rozhraní LG UX 4.0, které se poprvé objeví v připravovaném top modelu LG G4. Jihokorejská firma naplánovala jeho premiéru na 28. dubna 2015 v Londýně. Později se aktualizace prostředí postaveného nad Androidem 5.0 Lollipop dostane i na starší a nižší smartphony v portfoliu výrobce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

LG uvádí, že jeho nové prostředí pro smartphony má být jednodušší, intuitivnější a více zaměřeno na potřeby uživatele. Vývojáři eliminovali některé zdvojené nabídky, nastavování funkcí v menu by tak mělo být přímočařejší. Designově navazuje rozhraní na předchozí verzi LG UX 3.0, ikony mají opět plochý vzhled inspirovaný Material Designem Androidu Lollipop.

Klepněte pro větší obrázek

Po funkční stránce LG přidalo některá pokročilejší nastavení. Týká se to například fotoaparátu, který nově nabízí tři uživatelské módy – jednoduchý, základní a manuální. Výchozím stavem bude automatika v jednoduchém módu, zájemci ale mohou zvolit pokročilejší nastavení. Vylepšena byla aplikace kalendáře, který lze nově spravovat pomocí tahových gest.

Novinkou založenou na Google Now jsou tzv. chytrá upozornění. Smartphone analyzuje vaše denní rituály a ve vhodnou chvíli nabídne informace o počasí, dopravě atd. Vylepšena byla i aplikace galerie, která dokáže vytvářet separátní alba ke konkrétním událostem podle data a polohy pořízených fotografií. Funkce Ringtone ID zase dokáže vytvořit unikátní zvonění pro každý oblíbený kontakt v adresáři.

Diskuze (3) Další článek: Apple vydal iOS 8.3. Co je nového?

Témata článku: LG, , , , , LG G4, LG G4 Stylus, LG G4c, LG G4s, Pro +, Pře, LG UX, Prostředí, LG U +,