LG vsadí na Android Auto. Vstupuje do aliance Googlu a automobilek

LG se přidává do aliance OAA (Open Automotive Alliance), kde bude na vývoji aplikací a řešení pro propojení chytrých zařízení s automobily pracovat s firmami jako Google, Nvidia a automobilkami General Motors, Volkswagen, Hyundai, Honda, Audi nebo i českým výrobcem Škoda. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

Klepněte pro větší obrázek

LG jako zavedený výrobce elektroniky chystá pro automobily vlastní AVN (audio-video-navigace) řešení, které využije softwarovou platformu Android Auto od Googlu. Firma jej prezentovala vedle svých chytrých hodinek LG G Watch na konferenci Google I/O 2014. Do automobilů a tedy ke koncovým zákazníkům se AVN od LG dostane v průběhu příštího roku.

Klepněte pro větší obrázek

Řešení LG bude podporovat smartphony s operačním systémem Android. Po připojení do palubního systému skrz platformu Android Auto budou řidiči přehledně zpřístupněny běžné funkce jeho mobilního telefonu, jako jsou hovory, SMS, navigace a samozřejmě multimédia. Vznikající odvětví tzv. připojených automobilů začíná být atraktivní pro mnoho technologických firem. Do konce roku očekává agentura Research and Markets na 60 milionů připojených palubních systémů.

Diskuze (1) Další článek: Sony Xperia Z3 a Z3 Compact na prvních špionských fotkách

Témata článku: LG, , , , , , AVN, Honda, Český výrobce, Zavedený výrobce, Vstup, #Android, VST, Auto, Ali, Automobil,