Sony Xperia M2 Aqua: vodotěsná střední třída

Sony nevzdává svůj boj ve střední třídě a do tohoto segmentu smartphonů uvádí nový model Xperia M2 Aqua. Vodotěsný mobil s normou odolnosti IP65/68 vychází z povedeného modelu Xperia M2, se kterým má spoustu prvků výbavy společných. Jedná se zejména o 4,8" dotykový IPS displej s rozlišením 540 × 960 bodů, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz, 1 GB paměti RAM, 8 GB vnitřní paměti a 8Mpx fotoaparát. Baterie má kapacitu 2 300 mAh a telefon podporuje technologie LTE i NFC.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Překvapivě u Xperia M2 Aqua nenarostla ani tloušťka těla, která zůstává na 8,6 mm. Telefon přitom splňuje normu odolnosti zcela proti vniknutí prachu (vlajková Xperia Z2 má jen částečnou odolnost) a proti ponoření pod vodní hladinu do hloubky 1,5 m po dobu 30 minut. Telefon si zachoval známé designové provedení OmniBalance. Do prodeje půjde Xperia M2 Aqua rovnou s nejnovějším Androidem 4.4 KitKat. Na českém trhu se začne prodávat na podzim v bílém a černém provedení za doporučenou cenu 6 990 Kč. V prvních týdnech bude mít prodejní exkluzivitu operátor Vodafone.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (12) Další článek: Vodafone pochopil, co studenti chtějí: hodně dat a neomezené SMS

Témata článku: Sony, , , , , , , Sony Xperia M2, Sony Xperia M2 Aqua, Sony Xperia M2 dual, Sony Xperia Z2, Str, Vlajková xperia, Třída, Sony Xperia, Son,