V ČR máme nejlevnější iPhone 4S z celé EU. Přímo od Applu

Včera jsme se trochu vysmáli Vodafonu za ceny, které nastavil pro iPhone 4S. Na srovnání s nabídkou německého nebo britského operátora je smutný pohled. Ale spravme si chuť. Ceny, za které iPhone 4S u nás prodává přímo Apple ve svém internetovém obchodě, jsou nejnižší v EU a jedny z nejnižších v celé Evropě.

Alespoň malé radosti

Na myšlenku porovnat ceny iPhonu 4S v různých Apple Storech přišel náš čtenář Petr Kovařík. Zpracoval tabulku, kterou jsme jen doplnili o aktuální kurzy a další údaje. Podívejte se na ni.Ukazuje přepočtené ceny bez úvazků k operátorům v českých korunách pro 16GB, 32GB a 64GB verzi iPhonu S. V tabulce nejsou země, kde Apple ještě neprovozuje svůj webový Store (např. Slovensko) nebo kde se ještě neprodává iPhone 4S (např. Polsko).


Srovnání cen iPhonů 4S v Apple Store. Česká republika má nejlepší ceny v EU

Šedý sloupec vedle každé ceny ukazuje pořadí. Nejlevnější země má jedničku, u nejdražší hledejte patnáctku. Co jsme zjistili?

1. Ceny v České republice jsou nejnižší ze všech zemí Evropské unie, kde se iPhone 4S prodává. I když jsme u 16GB verze druzí, u 32GB první a u 64GB čtvrtí, při porovnání součtu nebo průměrné ceny je tato nabídka nejvýhodnější.

2. Ještě o deset procent levnější je ale iPhone 4S ve Švýcarsku. A o 22 % v Americe - v USA nebo v Kanadě. Nutno však dodat, že v Americe se ceny udávají bez prodejní daně, která se v každém státě liší.

3. Nejvyšší ceny má Apple Store v Itálii, Belgii a Maďarsku.

Při pořízení telefonu nebo jiného zboží v internetovém Apple Store platí dvouletá záruka. V prvním roce probíhá reklamace výměnou a bez nákladů, pro vadný výrobek si přijede kurýr. V druhém roce platí pravidla podle českých zákonů: tedy až 30 dnů na reklamaci a případná oprava místo výměny.

Diskuze (107) Další článek: Zákazníci Vodafonu dostanou dárek: SMS a MMS zdarma

Témata článku: Apple, , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 7, Nejlevnější iphone, Případná oprava, APP, Dvouletá záruka, Smutný pohled,