Visa: Na MWC představíme 30 bank, které nabídnou NFC platby na mobilu

Za dveřmi je každoroční barcelonský mobilní kongres a jedním z letošních témat budou i mobilní platby pomocí NFC. Klasické platební karty s integrovaným NFC čipem jsou už dnes téměř samozřejmostí, nicméně platba mobilem s podporou NFC stále zůstává spíše exotikou.

Nejrozšířenější platforma Android přitom nabízí technologii HCE – Host Card Emulation už dlouhé roky. Informace o platební kartě je uložená přímo v zabezpečené paměti NFC čipu a uživatel tak může zaplatit nákup prostým přiblížením telefonu k běžnému platebnímu terminálu s podporou NFC a potvrzením třeba PINu v platební aplikaci, která zároveň může vést historii nákupů. Tímto způsobem funguje třeba Google Wallet, který však stále podporuje jen několik bank na vybraných trzích a v Česku není systém oficiálně dostupný vůbec.

Visa Europe se však nyní chlubí, že podporu HCE v Androidu zavede v průběhu letošního roku na 30 partnerských bank na starém kontinentu a to včetně těch z České republiky. Jejich seznam představí karetní asociace v následujících dnech právě na MWC. Více informací najdete v tiskové zprávě.

Diskuze (5) Další článek: ČD-Telematika: Nenápadná síla, která zajímá ty velké

Témata článku: , , , Kter, VIS, Mobil, Host Card Emulation, Pře, MOBI, Ban, Google Wallet, Bank, Plát, PLA