10 tipů na levný smartphone [Vánoce 2013]

Ani smartphone nemusí zruinovat vaši peněženku. Chytrý telefon pořídíte už od dvou tisíc korun. Poradíme, které modely vybrat.

Také letos se nás ptáte, jaký telefon koupit pod stromeček, aby byl dobrý a mnoho nestál. Na MobilManii vám proto před Vánoci pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací. Naše partnerské weby pak poradí s ostatní elektronikou. Články přibývají každý den.

Kdy je lepší koupit smartphone?

  • když můžete do mobilu investovat 2 tisíce a více
  • když chcete pohodlně surfovat na internetu
  • když často pracujete s mobilním e-mailem
  • když chcete používat GPS a Wi-Fi
  • když chcete stahovat aplikace
  • když se chcete přes mobil připojit k počítači
  • když intenzivně používáte sociální sítě

Smartphony se postupně stávají spotřebním zbožím. Díky pokračujícímu konkurenčnímu boji výrobců i platforem dnes není problém pořídit chytrý telefon už za dva tisíce korun. Proti běžným mobilům, ze kterých jsme vybírali minule, přináší smartphony lepší použití internetu a více funkcí díky možnosti instalovat rozšiřující aplikace.

Právě smartphone proto může být vhodným dárkem, kterým letos na Vánoce potěšíte někoho ze svých blízkých, aniž by nákup zruinoval váš rodinný rozpočet. Správný výběr z obrovského množství levných smartphonů v kategorii do 6 tisíc korun se vám pokusí usnadnit tento článek. Smartphony jsme seřadili podle ceny od toho nejlevnějšího.


Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, učiněné na základě našich recenzí a osobních zkušeností. Rady uvedené v tomto článku bychom s klidným svědomím dali i svým známým. Odkazy do e-shopu jsme přidali až dodatečně.


Nejlevnější smartphone: Prestigio MultiPhone 3350 Duo

Orientační cena: 1 990 Kč

I když byste možná našli smartphone s cenovkou i pod dva tisíce korun, Prestigio MultiPhone 3350 Duo je nejlevnější chytrý telefon, který netrpí tolika kompromisy ve výbavě. Naopak nabízí překvapivě dvoujádrový procesor, relativně novou verzi Androidu 4.2 a také funkci dualSIM. Nechybí tradiční konektivita včetně Wi-Fi, GPS a úsporného Bluetooth 4.

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Značka Prestigio je specialistou na levné dualSIM smartphony s Androidem

Samozřejmě i zde se muselo na něčem ušetřit, a tak se připravte pouze na 512 MB paměti RAM a stejně velké uživatelské úložiště. Písničky můžete mít bez problému na paměťové kartě, u některých aplikací by ale mohl nastat problém. Prestigio MultiPhone 3350 proto doporučujeme jako dárek pro ty uživatele, kteří chtějí využívat výhod smartphonu (Wi-Fi nebo 3G k prohlížení internetu, GPS pro určení polohy atd.), ale tolik neholdují instalaci nových aplikací.

Prestigio Multiphone 3350 Duo
rozměry a hmotnost: 116 × 63 × 12,0 mm
displej: 3,5", kapacitní TFT LCD, 320 × 480, 165 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth null, GPS
paměť: 512 MB, microSDHC (32 GB), baterie: 1 200 mAh
procesor: Mediatek MT6572 (2× Cortex-A7, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 4.2 (Jelly Bean)
fotoaparát: 3MPx, video
21 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Článek pokračuje v další kapitole »

Témata článku: , , , , , Alcatel One Touch Idol, HTC Desire, HTC Desire 500, HTC Desire 500 Dual SIM, Huawei Ascend Y300, Lenovo P770, LG Optimus, LG Optimus L4 II, LG Optimus L4 II Dual, Nokia Lumia 520, Prestigio Multiphone 3350 Duo, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Core Duos, Sony Xperia M, Sony Xperia M Dual, Sony Xperia Z, ZTE Blade, ZTE Blade Q, Kompaktní model