10 nejlepších špičkových smartphonů [redaktoři radí]

Lákají vás smartphony nabité funkcemi? Uvažujete o koupi některého z nich? Zde je našich deset tipů na nejpovedenější modely současnosti.

V první polovině roku se do obchodů pravidelně dostávají nové modelové řady smartphonů. Vlajkovou loď pro rok 2015 představili kromě Applu téměř všichni velcí výrobci. Čerstvé novinky se vyznačují obvykle vysokou cenou, za kterou ovšem získáte aktuálně nejlepší dostupné technologie. Loňské top smartphony jsou naopak o něco levnější, přitom stále morálně nezaostávají. Zde je redakční výběr deseti nejpovedenějších modelů.

Kdy koupit špičkový smartphone?

  • když chcete nejlepší zpracování a design
  • když chcete kvalitní fotoaparát
  • když chcete velkou vnitřní paměť
  • když chcete jemný displej pro sledování videa
  • když chcete nekompromisní výkon pro hraní her
  • když využijete LTE
  • když můžete za telefon utratit 10 tisíc a víc
  • když chcete zkoušet nové a unikátní technologie

Na MobilManii vám před začátkem léta pomůžeme zorientovat se v široké nabídce běžných telefonů, levných i špičkových smartphonů, tabletů, mobilního příslušenství a aplikací.

Naše partnerské weby pak poradí s ostatní elektronikou. Články budou vycházet každý den.

Telefony jsou seřazeny podle průměrné ceny od nejlevnějšího po nejdražší.

Odkazy na produkty uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu Alza.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme k nim přidali až dodatečně.


Pro noční focení: Nokia Lumia 930

Aktuální cena: 9 990 Kč

Nokia Lumia 930 je jediným zástupcem v našem výběru top smartphonů, který pracuje s operačním systémem Windows Phone. Ten bývá často označovaný jako vhodnější uživatele, kteří se smartphony začínají, oblíbila si jej ale také spousta pokročilých uživatelů, kteří oceňují jeho přímočarost. Lumii šlechtí perfektní zpracování s atraktivními barevnými variantami zadního krytu a pevný hliníkový rámeček. Použitý AMOLED displej má skvělé podání černé barvy a minimální odlesky.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nokia Lumia 930 obsahuje vestavěnou funkci bezdrátového dobíjení

Snímač v Lumii 930 patří ke špičce, dobré vlastnosti zajišťuje optika Zeiss a funkce optické stabilizace obrazu. V nočním fotografování je Lumia 930 jednoznačným přeborníkem. Vytknout lze pouze drobnosti. Chybí slot na paměťovou kartu a zamrzí absence notifikační diody. Za cenu okolo deseti tisíc korun tak získáte skvělý fotomobil. Ve druhé polovině roku bude i pro tento model dostupná aktualizace na novou, zatím připravovanou verzi systému Windows 10 Mobile.

Nokia Lumia 930
rozměry a hmotnost: 137 × 71 × 9,8 mm, 167 g
displej: 5,0", kapacitní AMOLED, 1 080 × 1 920, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 32 GB, RAM: 2 GB, baterie: 2 420 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 800 (4× Krait 400, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Microsoft Windows Phone 8.1 (Blue)
fotoaparát: 20MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
36 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Témata článku: , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6 Plus 128GB, Apple iPhone 6 Plus 64GB, Blackberry Passport, Honor 6, Honor 6 Plus, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend Mate 7, Huawei Honor, Lenovo Vibe Z2, Lenovo Vibe Z2 Pro, LG G4