15 nejzajímavějších projektů na Kickstarteru

Už 6 let chodí lidé s nápadem na Kickstarter. Lákají budoucí zákazníky a získávají peníze na realizaci. Vybrali jsme ty současně nejzajímavější projekty.

Již 6 let se můžete na stránkách Kickstarteru (později i na jiných mutacích) pokoušet upoutat ostatní, aby finančně podpořili váš projekt, který by bez této finanční podpory nevznikl. Princip je jednoduchý. Popíšete projekt a natočíte o něm video. Určíte částku, které potřebujete dosáhnout, abyste mohli projekt realizovat, a pak už jen čekáte, zda vás podpoří dostatek uživatelů. Během existence Kickstarteru bylo dodnes úspěšně realizováno přes 86 tisíc projektů, na které přispělo téměř 8,7 milionu lidí celkovou částkou 1,7 miliardy dolarů. Jaké jsou nyní ty nejúspěšnější (nejzajímavější) projekty v oblasti technologií?

Klepněte pro větší obrázek
Levná 3D tiskárna je časté téma, nejúspěšnější z nich je The Micro. Přispěvatele funkcemi a cenou zaujala natolik, že se zatím podařilo vybrat přes 3,5 milionu dolarů, tj. více než 700x tolik, co bylo požadováno.
Klepněte pro větší obrázek
S 3D tisknutím souvisí také projekt s názvem 3Doodler. Zjednodušeně se dá říci, že je to propiska, se kterou můžete psát do prostoru. První projekt byl přitom tak úspěšný, že už nyní je na Kickstarteru jeho druhá verze 3Doodler 2.0.
Klepněte pro větší obrázek
Neeo řeší problém mnoha ovladačů k domácím přístrojům. Tímto jedním elegantním ovladačem budete moci ovládat vše. Od televize, po osvětlení. Na svém těle má jak klasická tlačítka, tak dotykovou plochu.
Klepněte pro větší obrázek
Beam je malý projektor, který se dokáže spárovat s těméř všemi chytrými telefony a přenášet jejich obsah. Jeho zvláštností je, že ho lze upevnit do každé lampičky místo žárovky, a tedy se vám nebude povalovat nikde po stole.
Klepněte pro větší obrázek
Bluetooth sluchátka nejsou žádnou novinkou. Earin však mají naprosto miniaturní rozměry, když jejich pouzdro si můžete připnout i na klíče. Žádné senzory, žádná tlačítka, žádný mikrofon, pouze hudba. To je motto tohoto start-upu.
Klepněte pro větší obrázek
Pokud se vám miniaturní sluchátka nelíbí, můžete vyzkoušet sluchátka Adel. Jde o první in-ear sluchátka na světě, které, na rozdíl od ostatních, neškodí vašemu uchu a sluchu.
Klepněte pro větší obrázek
Prynt není první přenosnou tiskárnou, kterou lze připojit k telefonu a okamžitě tisknout fotky. Snaží se ale působit svěžím dojmem a jednoduše být cool. A soudně dle vybraných finančních prostředků se mu to daří.
Klepněte pro větší obrázek
Chtěli byste ovládat své sny? Pak byste mohli zvážit podporu projektu Remee. Jedná se o (téměř) běžnou pásku na oči, avšak má v sobě navíc mikroprocesor a za pomoci diod vás ve snu upozorní, že sníte a můžete si tak dělat, co jen budete chtít.
Klepněte pro větší obrázek
Budoucnout počítačů má pouze jeden slot, který má sloužit všemu. Začal s tím Apple, přidal se Asus a budou další. Hub+ je řešení, které přináší tolik potřebnými porty včetně USB-C, běžného USB nebo čtečky paměťových karet. Poslouží rovněž jako cestovní nabíječka.
Klepněte pro větší obrázek
Futuristicky vypadající Ninja Sphere umí monitorovat teplotu, spotřebu elektřiny, osvětlení bytu ale i pohyb vašich domácích mazlíčků po bytě. Dokáže vám třeba zobrazit příchozí hovor na televizi nebo poradí v jiných oblastech.
Klepněte pro větší obrázek
K otevření klasického zámku bylo vždy zapotřebí klíče nebo správné kombinace. Noke tohle mění. Využívá přitom běžného Bluetooth. Tento chytrý zámek automaticky rozpozná, když se k němu přiblíží někdo, kdo má „klíč“ v telefonu a odemkne se.
Klepněte pro větší obrázek
Sesame je svým nápadem podobný předchozímu projektu Noke. Pouze si bere na paškál dveřní zámky. Jejich systém zabezpečení využívá AES 265-bit šifrování, tudíž se nemusíte bát, že zámek otevře nezvaný host.
Klepněte pro větší obrázek
Není to sice prsten Arabely, ale také je částečně kouzelný. Pokud ho máte na prstě, můžete začít malovat jednotlivé příkazy a Ring je odešle do příslušného zařízení. Tímto způsobem zapnete televizi, rozsvítíte, napíšete esemesku apod.
Klepněte pro větší obrázek
Už vás nebaví neustále hledat všechny adaptéry do elektrické sítě, abyste k nim připojili kabel a nabili si telefon? Pořiďte si SnapPower Charger, který k obyčejné zásuvce přidává i USB konektor.
Klepněte pro větší obrázek
Phree na první pohled vypadá jako trochu objemnější stylus. Jedná se ale o chytré příslušenství, se kterým můžete „psát“ na téměř jakýkoliv povrch a Phree vaši poznámku přenese do tabletu, telefonu nebo počítače.
Diskuze (7) Další článek: Xperia Z3+ trpí přehříváním. Na vině je opět Snapdragon 810

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, Cestovní nabíječka, Malý projektor, Projekt, První přenos, Mikroprocesor, Miniaturní rozměr, Chytré příslušenství, Printer, Běžné USB, Chytrý zámek, Propiska, Mott, Motto, Lucid, AES, Pro +, První projekt, Tim Apple, Ninja