IFA

Alcatel Movetime Wifi Watch: změří tep, zobrazí notifikace i zavolají [IFA]

  • Hodinky umožňují telefonovat skrze integrovaný mikrofon
  • Oproti prvním hodinkám se vylepšil displej i některé funkce
  • Omezením je proprietární systém

Alcatel kromě tabletů a příslušenství pro virtuální realitu (brýle a kamera) trochu nenápadně představil chytré hodinky MoveTime Watch. Mají kruhový 1,39" displej, Alcatel tentokrát sáhl po technologii AMOLED s rozlišením 400 × 400 pixelů, takže obraz je oproti loňským OneTouch Watch o poznání jemnější. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Hodinky nabídnou konzervativnější design, tělo se jako kovové jen tváří, ve skutečnosti je plastové.

Hodinky znovu nabídnou senzor srdečního tepu, umí změřit počet nachozených kroků, spálených kalorií nebo vás při dlouhém sezení donutí se zvednout, mohou monitorovat i příjem tekutin či kofeinu. Skrze hodinky můžete ovládat hudební přehrávač na telefonu, lze tak spustit, pauznout nebo přepnout skladbu či zvýšit hlasitost přehrávání. Užitečnou funkcí může být i vzdálená spoušť fotoaparátu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Narozdíl od Alcatel OneTouch Watch nenabídnou USB konektor skrytý uvnitř pásku. Nabíjí skrze čtveřici pinů na spodní straně. 

Nechybí ani zobrazování notifikací jako jsou e-maily, zprávy, upomínky apod.. Hlavní výhodou MoveTime Watch však je to, že s nimi díky integrovanému mikrofonu můžete volat skrze telefon připojený přes Bluetooth. Potěší také podpora Wi-Fi. Hodinky znovu běží na proprietárním systému, takže na nich nemusí plně fungovat všechny notifikace a smířit se musíte i s nedostatkem aplikací. O výdrži či zbylé výbavě se výrobce nezmiňuje.

Alcatel MoveTime se budou prodávat ve stříbrném, tmavě šedém či zlatém provedení. K dispozici bude také celá kolekce barevných pásků. O ceně a dostupnosti na českém trhu zatím nemáme informace, ale očekáváme, že se objeví i u nás a znovu budou patřit k těm levnějším.

Váš názor Další článek: Vodafone dodá konektivitu pro novou Škodu Kodiaq. Systém myslí na bezpečnost i chytré funkce

Témata článku: Alcatel, , , , , , Proprietární systém, Movetime, Tep, Zlaté provedení, Rubber, Nachozených krok, Watch, Celá kolekce, Nachozený krok, Vzdálená spoušť, Připojený telefon,