Alcatel OT 331 – král lowendů (test)

Prověřili jsme jednoduchý telefon pro začínající uživatele, který se může pochlubit třeba Li-Pol baterií nebo polyfonním vyzváněním. Nejpřitažlivější pro uživatele však bude jeho cena.
Kapitoly článku

WAP pro případ nouze

Bez technologie GPRS je wapování příliš drahé a budoucí uživatelé telefonu Alcatel OT 331 jej budou využívat jen v ojedinělých případech. Telefon jim potom nabídne luxus až šesti zobrazených řádků a relativně svižný prohlížeč WAPu. Pohodlí zajistí až deset profilů nebo stejně množství záložek.

 
Displej slibuje celkem slušný komfort

Vyzvánění a hry

Po svých předchůdcích podědila novinka polyfonní vyzvánění. Opět ve svérázném Alcatelovském pojetí, které upřednostňuje hluboké tóny před čistotou přehráván. Novinka má o něco méně připravených melodií než model OT 525. Avšak v případě nouze si můžete další stáhnout z internetu. Chybí zde možnost nahrát si melodii skrze mikrofon jako u předchozích modelů. Pokud máte hudební sluch a umíte se orientovat v notovém zápisu, můžete si dvě skladby sami složit pomocí vestavěného skladatele. Vyzvánění lze nastavit v pěti režimech – vibrace, melodie, vibrace a melodie nebo vibrace pípání a melodie. Své opodstatněné místo najde i tichý režim.

  

Rovněž hry novinka podědila po svém předchůdci OT 525. Opět se zde setkáte se starými známými  Killer Exp, Eyes and Star a Run run. Česky řečeno -  vesmírná střílečka, piškvorky a chodička plošinovka. Nic se od předchozí verze nezměnilo - a to ani po grafické stránce. Ve srovnání s jinými telefony jsou to hry povedené a zábavné. Snad jen ty piškvorky by mohly být složitější. O výsledky dosažené v první a poslední hře se můžete podělit s ostatními pomocí textovky.

     
Nabídka her zůstala nezměněna

Zbývající funkce

Stejně jako u modelu OT 525 zde naleznete budík, kalkulačku a konvertor měn. Budík je aktivní i při vypnutém mobilu a nabízí i opakované buzení. Již tradiční funkcí je položka „narozeniny“. Lze ji prakticky využít pro připomenutí narozenin, svátků či výročí. Její funkce spočívá v tom, v inkriminovaný okamžik bude požádání o potvrzení zaslání předem připravené textové zprávy s blahopřáním. Poslední možností využití budíku je položka „schůzka“. Zde lze nastavit i datum vyzvánění. Schůzka tedy reprezentuje jednoduchý upomínkovač, který byste v lowendových modelech hledali jen stěží.

Použití kvalitnější baterie typu Li-Pol se pozitivně projevilo na dosahovaných hovorových dobách. Přestože má stejnou kapacitu jako u modelu OT 525, vydrží vám o několik dní déle a to se počítá a cení.

   

Verdikt: své fanoušky si jistě najde

Nový Alcatel OT 331 díky dědictví po předchozích modelech z vyšší třídy vnáší do kategorie low-end nová měřítka. Velkou paměť pro kontakty v telefonním seznamu, ale také místo pro textové zprávy. Rovněž polyfonní vyzvánění není stále v této kategorii standardem. Největším lákadlem však i nadále budou kolibří rozměry a poměrně malá hmotnost spolu s tradičním jednoduchým ovládáním. Výrobce dokonce slibuje i vyšší odolnost na nešetrné zacházení. Při testování nás mile překvapila nová Li-Pol baterie, která se podílela na nadprůměrném počtu bezstarostných dnů bez nabíječky. Jednou z hlavních zbraní novinky bude i cena, která by za nedotovaný telefon neměla překročit hranici 3 000 Kč. 

Funkční vybavení nového Alcatelu je plně dostačující pro většinu běžných uživatelů, kteří rádi volají a píší textové zprávy. Majitelé předchozích modelů pětkové řady však nemají téměř žádný důvod ke změně telefonu. Chybějící hlasové funkce a GPRS nepřeváží kvalitnější baterie. Ve srovnání s opravdovým předchůdcem, modelem OT 311, vychází vítězně dnešní novinka, která nabízí hlavně větší paměť na kontakty a menší rozměry.


Všechny technické parametry a funkce naleznete v naší databázi mobilů

Telefon zapůjčil Alcatel Czech s.r.o.
Tel: 281 080 817
Web: www.alcatel.cz

Témata článku: Alcatel, , , Král, Low, Malá hmotnost, Mýdlo, Osobní hands-free, Test, Společný rys, Materiál použitý