Alcatel OT 715: levnější, než jsme čekali (test)

Na vrcholný model v nabídce Alcatelu jsme si museli počkat delší dobu. Splnil naše očekávání? Vesměs ano, zejména jeho cena je velmi příjemná.

V minulých měsících představoval Alcatel pouze mobily pro začínající uživatele. Následovníka své sedmičkové řady sice představil na loňském CeBITu, ale podzimní termín uvedení se protáhl až do minulého týdne. Jaký tedy nový manažerský Alcatel OT 715 je? Má současnému uživateli co nabídnout?

   

Ve stylu šedesátých let

Alcatel OT 715 zastává svérázný design nesoucí se v retro tvarech. Kombinace rovných, kolmých ploch s oblouky zpočátku vzbuzuje spíše opačné pocity než jaké výrobce od mobilu očekával, ale postupem času snad každý ocení jeho originalitu. Mluvím zejména o mužském pohlaví, neboť Alcatel OT715 je především mobil „chlapského“ vzhledu.

Podle předpokladů nenabízí výměnné kryty, což v této kategorii mobilů neznamená žádné mínus. V připravované nabídce můžete nalézt čtyři neutrální barevné kombinace – zlatou (Brushed Gold), tmavě modrou (Pacific Blue), černou (Carbon Black) a námi testovanou tmavě šedou (Titanium Grey). Pouze v posledně zmiňované variantě  bude k dostání v našich krajích. Zmíněné barvy se vždy týkají jen vrchního panelu kolem displeje a klávesnice, zbytek mobilu zůstává stejný.

 

 Mobil je docela veliký, je to takový špalíček.

Výrazným prvkem mobilu je, kromě obřího displeje, stříbrný lem. Ten se tváří jako skutečný kov, ale je vyroben z plastu. Zadní strana mobilu je trochu divoká. Na vině je použití dvou odlišných materiálů – jednu třetinu totiž zabírá lesklý plast s reliéfem „zavináče“, jenž symbolizuje použitou technologii GPRS. Zbývající dvě třetiny jsou vyrobeny z matného plastu. Na druhou stranu se perfektně zvládnutý profil zadní části spolu s optimální hmotností 88 gramů podílí na příjemných pocitech při držení tohoto mobilu v ruce.


Vzadu je zavináč

Kontrast v podobě rovných ploch a oblin je nejvýraznější na vrchní respektive na spodní straně mobilu. Vrch si podrobilo masivní sklíčko ukrývající diody infra portu a nebude vám činit žádný problém, telefon na tuto stranu stabilně postavit. Naopak spodní část, kde by každý hledal tradiční systémový konektor, je prázdná. Přednost zde dostal netradiční design a systémový konektor se musel spokojit se zadní stranou mobilu. V kovovém lemu po stranách ještě naleznete otvory pro nabíječku, osobní handsfree, poutko nebo speciální osobní tlačítko s funkcí, kterou mu nastavíte.


Mobil je možné postavit na infraport „hlavou dolů“.

  

 
Několik detailů

Po odkrytí zadní části, která v sobě ukrývá baterii Li-Pol s kapacitou 730 mAh, objevíte štěrbinu pro kartu SIM. Karta na svém místě drží přesvědčivě a proto k jejímu vysunutí musíte použít červeného jezdce. Ten celou operaci výrazně zjednodušuje.  


Zadní strana mobilu je černá.

  
Systémový konektor je umístěn jinde, než je obvyklé.

 

Tip: K odhalení krytu systémového konektoru nejdříve sejměte celý zadní kryt. Jde to pak snáze.

Témata článku: Alcatel, , Siemens S55, Test, Odlišný materiál, Nový manažer, Dostatečný rozestup, Mazlíček, Carbon Black, Strahov, Domácí mazlíček, Titanium Grey, Skutečný počet, Přesný popis