Asus ZenFone 3 Deluxe: třetí generací mezi elitu [recenze]

  • Elegantním designem a bohatou výbavou se Asus řadí ke špičce
  • V žádné oblasti ale nevyniká natolik, aby zastínil své soupeře
  • Dlouhý výčet funkcí neobhájí poměrně vysokou cenovku
Kapitoly článku

ZenFone 3 Deluxe představuje vrchol nabídky Asusu a jako takový bude srovnáván s top modely jiných značek. Některé nabídnou snad vše, co lze dnes do telefonu technologicky nacpat, jiné jdou střídmější cestou, zato se však citelně méně dotknou vaší peněženky. Asus zůstává někde uprostřed. Nenajdete u něj úplně všechny moderní vychytávky, rozhodně to ale není nějaký chudáček. A s cenou se vešel pod dvacet tisíc.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Přestože mu možná některé zajímavé funkce chybí, nabídne spoustu drobných detailů, které v součtu také mohou hrát roli. Někoho zaujme elegantní, ničím nerušené zpracování kovové konstrukce, někoho spousty šikovných pomocníků v systému, další přivítá smysluplné příslušenství a jiný se spokojí s tím, že si ZenFone poradí s čímkoliv, co mu předhodíte. Jestli to dohromady ospravedlní jeho cenovku, je už otázka osobních preferencí.

Plusy:

  • Enormní porce výkonu s 6 GB RAM
  • Bohaté možnosti nastavení
  • Záznam videa ve 4K

Minusy:

  • Průměrná výdrž
  • Absence odolnosti vůči vodě
  • Hybridní slot na karty

Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL)
rozměry a hmotnost: 156 × 77 × 7,5 mm, 170 g
displej: 5,7", kapacitní AMOLED, 1 080 × 1 920, 386 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 128 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 820 (4× Kryo, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 6 (Marshmallow)
fotoaparát: 23MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
50 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Verdikt: Asus ZenFone 3 Deluxe je skvěle vybavený telefon, kterému ale na absolutní špičku přece jen několik drobností chybí. Přesto do těchto vod míří ambiciózní cenovkou, která jej zbytečně sráží k zemi. S nižší cenou (a třeba i nepatrně slabším hardwarem) by jako celek působil mnohem atraktivněji.

Témata článku: Asus, , , , , , , , Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), Asus Zenfone 3 Laser, Asus Zenfone 3 Max (ZC520TL), Asus Zenfone 3 Ultra (ZU680KL), Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Kvalitní konstrukce, Mnohý uživatel, Průměrná výdrž, Požadavek, Deluxe, Vybavený telefon, ABW, Celkový design,