Autentizace pomocí otisku prstu už také v aplikaci SmartBanking od ČSOB

Další z aplikací mobilního bankovnictví pro chytré telefony umožňuje přihlášení uživatele a ověření jeho totožnosti pomocí otisku prstu. K Mobilní bance KB a Smart Bankingu od UniCredit se nově přidává ČSOB/Era a její SmartBanking.

Od květnové aktualizace na verzi 2.9.0 lze použít otisk prstu k přihlášení do aplikace. Klienti banky mohou nově administrovat nastavení placení kartami na internetu – kartu je možné jednoduše uzamknout či odemknout. Uživatel si může přizpůsobit rozvržení virtuálních tlačítek pro Smart platby, zjednodušeny jsou také odpovědi na příchozí platby bez nutnosti znovu opisovat platební příkaz.

Banka se pochlubila, že meziročně se počet aktivních uživatelů aplikace SmartBanking zvýšil více než o pětinu – v současné době ji používá 200 tisíc lidí. Pro zvýšení bezpečnosti aplikace provede při prvním přihlášení po stažení bezpečnostní kontrolu a doporučí případné změny v nastavení mobilního zařízení. SmartBanking od ČSOB/Era je určen pro smartphonové platformy Android, iOS, Windows a chytré hodinky s Android Wear a watchOS.

Diskuze (18) Další článek: Huawei opět výrazně rostlo. V prvním čtvrtletí prodalo 34,5 milionu smartphonů

Témata článku: , , , , , , , CSOB, Rozvržení, Prst, Aktivní uživatel, UniCredit, Pomoc, Uživatel aplikace, UniCredit Bank, SMA, Auto, CSO, První přihlášení, In Kartu, Otisk