Benq-Siemens S88: první na asijský způsob (velký test)

Nový Benq-Siemens S88 je telefon v asijském stylu, všechno je úplně jiné než u dosavadních Siemensů. Na co se můžete těšit? Na nové, barevnější prostředí, nové ovládání a velmi zajímavou výbavu, která tento mobil staví přímo proti Sony Ericssonu K750i. Video!

Rychlé odkazy

 parametry telefonu v katalogu mobilů 
 
• fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klíčové vlastnosti

  • atraktivní design
  • kvalitní, barevný OLED displej
  • paměťové karty (vyměnitelné za chodu)
  • dvoumegapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním
  • podpora USB Mass storage

Hlavní nedostatky

  • vyhledávání v seznamu podle prvního znaku
  • chybí e-mailový klient
  • není infraport
  • pouze wapový prohlížeč, nikoli internetový
  • problematické připojení k počítači přes Bluetooth

Zanedlouho tomu bude rok, co se divize mobilních telefonů společnosti Siemens zmocnil Benq. Někteří se tohoto kroku báli s obavou o své oblíbené mobilní telefony, jiní se naopak začali těšit na mobily úplně nové, které toho se stávajícími Siemensy nebudou mít příliš společného. Každopádně bylo jasné, že takové telefony přijdou a jednou z prvních takových vlaštovek je Benq-Siemens S88.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens S88

Pod značkou Benq-Siemens bylo již představeno více telefonů a některé se už prodávají. Přestože jsou designem úplně jinde než poslední Siemensy, sdílejí stále stejnou strukturu nabídky, byť v upraveném a daleko líbivějším designu. Strukturu nabídky telefonů Siemens a propracovanost funkcí jsme v recenzích docela chválili, proto jsme byli velmi zvědaví na první mobil nové značky Benq-Siemens, který bude mít asijské kořeny i v uživatelském rozhraní. A tím je právě testovaný model S88.

Označení S88 nemá s dřívější manažerskou řadou Siemensů nic společného. Nejedná se tedy o nástupce Siemensu S75, jak by se mohl někdo domnívat. Novinka je multimediální mobil určený pro zábavu a „běžné“ používání „běžným“ uživatelům, ale jako pracovní nástroj pro časté volání a organizaci času se neujme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Další z rodinky "z jedné strany mobil, z druhé fotoaparát"

Po vzoru Sony Ericssonu

Vzhled Benq-Siemensu S88 považuji za atraktivní. Tvarově jednoduchý telefon má zaoblené rohy, výrazný rám kolem celého obvodu a sem tam nějakou lesklou ozdůbku. Rozměry 99 × 47 × 17 mm a hmotnost 105 g jej řadí do průměru.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Rozměry tak akorát do ruky

Nejen výbavou, ale právě i rozměry je telefon podobný Sony Ericssonu K750i. A co víc, design se nápadně podobá Sony Ericssonu D750i. Jen se podívejte na srovnávací fotografie a jistě mi dáte za pravdu. Přesto má telefon něco svého a nezapůsobil na mě jako holá kopie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Velmi silná inspirace - srovnání se Sony Ericssonem D750i

Konstrukční rozvržení telefonu je klasické. O přední stranu se tedy dělí displej s klávesnicí, obojí zasazené do stříbrného rámečku, kolem kterého je masivní lem z bílého nebo černého plastu. My máme k dispozici bílou variantu, ale prohlédli jsme si už také černou variantu. Obě jsou docela pěkné, bílá má navíc výhodu v tom, že nejsou na zadním lesklém krytu tolik vidět otisky prstů. Tím už jsem vám prozradil, že je použitý plast lesklý a tvrdý, ovšem s výjimkou stříbrného pásu táhnoucího bočními partiemi kolem celého telefonu. Ten je matný.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Černá verze telefonu

Na pravé straně najdeme tlačítko spouště fotoaparátu (kdo najde rozdíl mezi tím u Sony Ericssonu D750i?), dále netradiční přepínač mezi režimem fotoaparátu a natáčení videa a také krytku, která pod sebou schovává systémový konektor. Ten je sice trochu podobný standardnímu miniUSB konektoru, ale je jiný. Dají se do něj zapojit i sluchátka. Krytku konektoru neztratíte, k telefonu je připevněna. Na levé straně telefonu se usadila kolébková klávesa pro regulaci hlasitosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na pravé straně: tlačítko fotoaparátu, přepínač režimů a krytkou chráněný systémový konektor • na levé straně: kolébkové klávesy pro regulaci hlasitosti

Horní hrana je holá, není zde ani poutko na šňůrku. To je dole, navíc schováno pod krytem. Na spodní hraně dále najdeme konektor pro nabíječku, jaký jsme ještě neviděli. Malý, hranatý, úzký, žádná nabíječka z dosavadního Siemensu (ani Benq-Siemensu S68) pro něj není. Nabíječka k modelu S88 je mimochodem příjemně malá. Na spodní hraně je dále slot pro paměťové karty microSD, opět chráněn plastovou krytkou. Paměťová karta je dobře přístupná a lze ji vyměňovat bez nutnosti vypínání přístroje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Slot pro paměťové karty a konektor nabíječky • kartu lze vyjmout snadno


Druhou kapitolu začneme hodnocením výdrže, budeme pokračovat průzkumem klávesnice, displeje a fotoaparátu

Témata článku: Benq, Benq-Siemens, Siemens, , Benq-Siemens S88, Samsung E700, Sony Ericsson K750i, Textový popisek, Silná inspirace, Tmavý odstín, Test, Bluetooth modem, Papírová specifikace, Velký, Světlé pozadí, Způsob, Starý čas, Velký test, Boční klávesa, Pestrá nabídka, Vypnutý telefon, Obslužná aplikace, První písmeno