BlackBerry Classic: most do budoucnosti [premiéra]

Nový Classic má spojit to nejlepší z minulosti smartphonů BlackBerry a moderní systém BB10. Jak se Kanaďanům tento nelehký úkol podaří?

Společnost BlackBerry představila nový model Classic, který se má stát mostem mezi minulostí a budoucností smartphonů kanadské značky. Je nástupcem modelu Bold 9900, spojuje v sobě tradiční prvky z minulosti a nový systém. „Ostružinová klasika“ v tomto případě zahrnuje čtvercový dotykový displej, QWERTY klávesnici a mezi nimi modul s funkčními tlačítky a trackpadem.

Klepněte pro větší obrázek
BlackBerry Classic 2014

Displej má úhlopříčku 3,5 palce a rozlišení 720 × 720 pixelů, fotoaparát je 8MPx, dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz dodal Qualcomm. Operační paměť má hodnotu 2 GB RAM, úložiště má velikost 16 GB a je možné ji rozšířit pomocí microSD. Operační systém je ve verzi BlackBerry 10.3.1.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Několik produktových snímků...
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
...a živé fotky od Engadget.com.

BlackBerry Classic se začíná okamžitě prodávat v domovské Kanadě a klíčových USA, další trhy přijdou na řadu později. Cena 449 dolarů se po přepočtu a přidání daně šplhá ke 13 000 Kč.

Diskuze (92) Další článek: Sony na CES 2015 ukáže další konkurenci pro Google Glass

Témata článku: Blackberry, , , Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Class, Black, Most, BlackBerry Bold, New Black, Budoucnost, Pře, Premiér, Premier