BMW: helma s HUD tahá informace z mobilu i z motorky

Automobilka BMW si znovu hraje s futuristickými technologiemi a na veletrh CES přivezla motocyklovou helmu s integrovaným head-up displejem.

Přímo před očima zobrazí jezdci aktuální rychlost, zařazený převodový stupeň, případné servisní hlášky z motorky, navigační piktogramy, varování před komplikacemi na silnici a základní notifikace z telefonu. To je vše, přetlak informací by v tomto případě mohl být na škodu, tento koncept má bezpečnost naopak zvýšit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Koncept zatím nemá jméno, v tiskové zprávě mu BMW říká prostě „Head-up display helmet“.

Jednoduché uživatelské prostředí se ovládá kruhovým ovladačem na levém řídítku. Baterie se vkládají do zadní části helmy, vystačí na šest hodin provozu, což na vícedenních výletech není zrovna mnoho.

 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Co umí HUD zobrazit?

Helma má také dvě kamery. Přední poslouží jako integrovaná akční kamera, co se zadní kamery týče, BMW ještě řeší, zda poslouží jako zpětné zrcátko, nebo pouze detektor slepého úhlu.

HUD helma je sice jen koncept, ale BMW prý pracuje na produkční verzi. Bude však ještě trvat, než si ji koupíme, protože nejde o výrobek samotný, ale i konektivitu s motorkou a cloud dodávající informace o dopravní situaci. 

Diskuze (2) Další článek: BlaBlaCar v Česku. Nestopujte, zastavte si auto mobilem

Témata článku: , , , , , Mobil, Concepts, MOBI, Tah, Zpětné zrcátko, Přetlak, Info, Helma, Kruhový ovladač, Motor, BMW, Výrobek, Hud, Informace, Základní notifikace,