Novinka na MobilManii: čtenářská diskusní fóra

Nejspíš jste si už všimli, že na titulní straně MobilManie přibyl nový rámeček s výpisem diskusí a v horní liště se objevil nový odkaz Fórum. Je to nová funkce MobilManie, kterou jsme právě dnes spustili.

Na MobilManii nám hodně chybělo klasické diskusní fórum, kde by sami čtenáři mohli zakládat témata, která je zajímají a o kterých by se chtěli bavit. Často se proto stávalo, že v komentářích u článků se objevovaly příspěvky typu "Nemám to kam napsat, ale operátorovi XYZ právě spadla síť". U článků se rovněž často objevovaly diskuse, které s původním tématem neměly vůbec nic společného, a neustálé hádky, který operátor je nejlepší nebo jestli je Nokia vybavenější než Siemens, také diskusím příliš nepřidaly na kvalitě. 

Dnes, když máme Fórum, si každý může vytvořit takovou diskusi, jakou potřebuje. Pravidla jsou stejná jako u komentářů ke článkům: diskuse se musí týkat tématu našeho serveru, musí být slušné, nesmí nikoho napadat, rozhodně nejde o prostor pro neplacenou reklamu.


Co to je Fórum?

Fórum vychází z Poradny, jednotlivé příspěvky se v něm jen neřadí do stromu, ale postupně za sebe; při větším počtu příspěvků se diskuse stránkují. Příspěvky se standardně řadí od nejstaršího k nejnovějšímu, řazení ale můžete změnit a nastavení se vám uloží.

Pokud budete příspívat do Fóra, napište jednoduše svoji reakci do formuláře na konci výpisu příspěvků. Podobně při přidávání nového tématu použijte formulář na titulní straně Fóra. Co nejpřesněji popište svůj problém a zařaďte ho do správné kategorie. Základní kategorie měnit nemůžete, zatím jich je jen pár, ale až se diskuse rozvinou, jsme připraveni počet kategorií rozšířit.

Kdy Poradnu, kdy Fórum?

Zatímco Poradna je služba, kterou byste měli i nadále používat pro řešení mobilních problémů, Fórum je místo, kam si můžete chodit popovídat. Samozřejmě můžete položit svoji otázku i zde a možná dostanete odpověď, nejde ale zkrátka o službu tohoto charakteru. 

Neduplikujte prosím dotazy ve Fóru a v Poradně, ve výsledku by to řešení vašeho problému spíš uškodilo. Pokud bude některý příspěvek z Poradny prokazatelně patřit do Fóra a obráceně, v administraci jej přesuneme. Stejným způsobem jsme nyní nově vzniklé Fórum naplnili několika tématy přesunutými z Poradny.


V současnosti Fórum běží v testovacím provozu a za běhu ještě budeme ladit některé detaily. V diskusi pod tímto článkem můžete psát své návrhy a připomínky a pokud nebudou vyžadovat kompletní přeprogramování celého systému, určitě se nad nimi zamyslíme.

Diskuze (10) Další článek: Nokia Game 2003: den pátý

Témata článku: , Disk, Přeprogramování, F +, MOBI, Mobil, Nov, Diskusní fór, Novinka