ČD bodují šikovnou aplikací, stahujte zdarma

Ať už je nemáte rádi kvůli zpožděním, starým a nepohodlným vlakům nebo kvůli cenám jízdného, aplikace „Můj Vlak“ se prostě povedla. Vřele doporučujeme.

České dráhy připravily pro své cestující aplikaci Můj vlak. Krom vyhledávání spojů a nákupu jízdenek najdete díky ní informace o poloze vlaku, přestupech, výlukách a vůbec všechno, co potřebujete vědět, pokud cestujete tímto dopravním prostředkem. A pro ty, kteří by se snad vydali vlakem do zahraničí nabízí aplikace stažení místních jízdních řádů a jejich používání off-line, což je velmi praktické, pokud nechcete platit roamingová data. Co se týče nákupu jízdenek, to lze přímo v prostředí aplikace. Jízdní doklady pak jen předložíte ve formě aztéckého kódu ke kontrole průvodčímu. Jen pozor na vybitou baterii...

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
První spuštění aplikace a vyhledání spojení (obr.: vlastní screenshoty)

Tato možnost je dostupná jen u vnitrostátních spojení. Platba je možná platební kartou, virtuálním kontem PaySec nebo pomocí aplikace MasterCard Mobile. Do budoucna dráhy zvažují i vlastní předplacený kreditní systém pro zrychlenou platbu vhodnou i na ty nejkratší cesty, kdy jízdenka stojí třeba 20 Kč.

Najdeš, koupíš, přijde info když se něco pokazí

V seznamu nalezených spojení najdete informace o případných zpožděních jednotlivých vlaků, o výlukách a mimořádnostech na zvolené trase. V detailech spojů je také možné zapnout notifikace – krátká upozornění, týkající se jízdy zvoleným spojem. Jak už asi tušíte, pípnou vám zpoždění a jeho změny, výluky, mimořádnosti na trase spoje, upozornění na přestup do jiného spoje apod. Pravidelní zákazníci Českých drah by jistě mohli vyprávět.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vyhledané spojení, aplikace je velmi svižná (obr.: vlastní screenshoty)

V rámci aplikace stojí za řeč funkce „Stanice“. Ta obsahuje přehled aktuálních odjezdů vlaků včetně informací o nástupištích, u kterých spoje zastaví, a také o jejich případném zpoždění. Přehled aktuálních odjezdů je k dispozici u všech stanic v tuzemsku bez ohledu na to, zda je v nich fyzicky nainstalován nějaký informační systém. Snadno se lze také přepnout na přehled příjezdů vlaků. Další informace o stanici obsahují popis a umístění na mapě, seznam tratí, nabízené služby ve stanici včetně jejich provozní doby a také přístupnost stanice.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Informace o nádraží, nejbližší odjezdy. Inforamce se dozvíte i na malých nádražích, kde není informační tabule (obr.: vlastní screenshoty)

A konečně funkce Jízdenky, která slouží jako správce jízdenek zakoupených v rámci uživatelského účtu. Ten je přitom pro aplikaci „Můj vlak“ a webový eShop ČD jednotný. Aplikace zobrazuje všechny jízdenky, které se k účtu vážou, bez ohledu na to, zda je cestující pořídil v prostředí aplikace nebo na eShopu ČD. Podobně jsou v historii nákupů na eShopu ČD zobrazené i jízdenky zakoupené pomocí mobilní aplikace. U spojů souvisejících se zakoupenou jízdenkou jsou automaticky aktivovány notifikace, což je velmi praktické.

Aplikace je k mání pro telefony iPhone a zařízení s Androidem. Stahovat můžete z příslušných obchodů:

Diskuze (54) Další článek: Xiaomi slaví, je trojkou ve smartphonech [analýza]

Témata článku: , , , , , , , Apple iPhone 4GB, Informační systém, #cd, Žďár, Nákup jízdenek, Předplacený kredit, Bod, Mimořádnost, Mastercard Mobil, Šik, Můj Vlak,