Cellzone: nový kalkulátor srovnává 53 operátorů

Možná máte ten nejvýhodnější tarif, ale třeba taky ne. Cellzone.cz je bezplatný kalkulátor agregující přes 800 milionů kombinací tarifů a balíčků, zkuste ho.

Agreguje nabídky třiapadesáti tuzemských operátorů a aktuálně kalkuluje s nabídkou přesahující 800 milionů kombinací tarifů společně s balíčky služeb (hlas/SMS/MMS/data). Řeč je o webovém portálu Cellzone.cz, jehož cílem je optimalizovat tarif každého návštěvníka, jelikož stále existuje velké množství zákazníků, kteří operátorům platí více, než by museli.

Cellzone.cz je zdarma, návštěvníci portálu mají možnost využít buď rychlý nebo rozšířený dotazník. Jde samozřejmě o vaši spotřebu minut, zpráv, dat a aktuální útraty, kterými je třeba formulář „nakrmit“. Ten umí ještě rozlišit, zda je člověk student nebo senior a zohledňuje i tarifikaci hovorů, pokud zvolíte, že vliv chcete započíst. Pak minutové sazby všech přepočítává na sekundové účtovací schéma – zákazník platí opravdu jen to, co provolá.

 

„Kalkulujeme s 806 390 995 kombinacemi tarifů s balíčky.“

 

První minuta celá a po té po sekundách znamená například navýšení minutové sazby o 17 %, účtování po celých minutách o 31 %. Pokud využijete jen zjednodušený dotazník, rozdělí Cellzone.cz provolané minuty a odeslané SMS dle určitého výchozího klíče, podrobnosti najdete na webu. Vždycky ale můžete použít rozšířenou verzi a rozdělní spotřeby do vlastní/cizí sítě udat přesně.

Posledním krokem je výběr nejvhodnějšího tarifu dle zadaných dat. Prochází se nabídky všech operátorů a kombinují se i všechny balíčky služeb (SMS, data či hlas). U dat se uvažují ty balíčky, které plně pokryjí požadované množství přenesených dat bez překročení FUP. Výsledky jsou setříděny dle ceny.

Klepněte pro větší obrázek
Web Cellzone.cz je minimalistický a přehledný, stačí zadat spotřebu a cenu a hned uvidíte, zda neexistuje lepší nabídka (obr.: cellzone.cz)

U každé nabídky zjistíte, zda je se závazkem a kalkulátor vám zobrazí i přehled poplatků – za aktivaci, přenesení čísla, ukončení smlouvy, výměnu SIM a další. Pokud vám některá z nabídek padne do oka, můžete si nechat nabídku zavolat.

Cellzone.cz slibuje neusnout na vavřínech a na portálu v budoucnu dále pracovat, zohlednit například roaming. Aktuální seznam operátorů jejichž nabídky jsou srovnávány najdete zde.

Diskuze (25) Další článek: Samsung oficiálně představil Galaxy S5 LTE-A s QHD displejem

Témata článku: , , , , Nov, Operátor, Přenesení čísla, Poslední krok