Co mi vadí na Nokii Lumia 800

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 256

Názory k článku

10. 04. 2012 11:04

Náhodou já jsem vděčná za takovýhle článek. Víc jich. Už to tu někdo výš napsal - rozhoduju se hlavně podle nevýhod. Pozitiva si můžu najít sama, z marketingu a od Radka Hulána se jich dozvím tisíce, jenže mě zajímají ty otravný drobnosti. Marně jsem hledala takovýhle jednotný výčet u Androida, iOS atd. Takovýhle drobnosti dokážou mnohdy změnit názor. Nechápu, na co tady všichni nadáváte, že u jiných telefonů tohle není? Tak něco napište, ne? Nikde jsem se třeba nedočetla, že na iOS se u každé sms neukazují časy - dost mi to otravuje život, když objevím zprávu, že se sejdeme za 10 minut, a nevím, kdy přišla, tak je to docela na nic. A je milion takových drobností, které nikdo nikde nesepsal. A pak už je snad na mě, jestli ty časy oželím a koupím si iPhone, nebo ne. Takže za mě plus a VÍC takových uživatelských postřehů. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
08. 02. 2012 23:37

Tak jsem si dal tu práci a přečetl článek i reakce. Za subjektivní hodnocení autorovi děkuji. Těm, kteří toto hodnocení kritizují, se asi nepodařilo identifikovat v nadpise slovo "mi", nebo jsou to bývalí fanatičtí Nokiáři a s neutuchající vírou očekávají přerod. Jelikož Nokie dále propouští, přesouvá výrobu do Asie a drží se WP7, což je podle mě systém "omezenec", žádný převratný boom tohoto ani jiného počinu Nokie, bude-li v podobném duchu, neočekávám.Abych byl upřímný, Nokie jsem nikdy nemusel, vždy jsem razil (Sony)Ericssony, které mi na pár "kliknutí" dokázali předat potřebné informace a usnadnit činnosti. Nokia byla pro mě vždy nepoužitelná např. kvůli skrývání časových informací u SMS či hovorů... Dlužno však říct, že má Symbian VPN... Což ale s WP7 opět úspěšně zrušili v duchu: velký bratr chce sledovat opravdu, ale opravdu všechny.Po SE K750i, kterého jsem se rozhodl vzdát po čtyřech letech používání vlastně jen kvůli pro mě nedostatečnému prohlížeči internetu, pouze GPRS spojení, nikoliv multitaskingu a kvůli díky Androidu zvolna utichající Javě (někdo by mohl říct "co mi vadí", přesto jsem s těmito "vadami" žil roky), jsem si na vánoce 2010 začal s LG Optimus One (P500).Takže pokračuji v upřímnosti: "co mi po 13 měsících vadí na LG Optimus One"
- velký bratr Google (kvůli novým licenčním podmínkám od 03/2012 ruším účet)
- původní A2.2, s A2.3 jsem zcela spokojen
- nízká rychlost mass storage po upgradu na A2.3 (jen kolem 2MB/s, ale Nokia s WP může závidět)
- potřeba být kvůli aplikacím součástí jakéhokoliv Marketu (ale s novými licenčními podmínkami předpokládám masívní odliv aplikací pro Andorid, protože už tak vývojáři Googlu platí, ještě jim přenechat know-how zdarma???)
- absence notifikační LED diody (vyřešeno akustickou opakovanou notifikací během 1 měsíce externím programem včetně možnosti zvolit typ události, kontakt, vyzvánění, typ vibrace, periodu oznámení - pro WP7 a iOS naprosto nedosažitelné!)
- "cacheování" multimediálního obsahu Androidem, takže se čas od času stane, že mi některý kontakt zvoní jinak, jelikož ID vyzvánění se refreshem přidělí jiné melodii. Nevím, jak to dělají WP a iOS, ale pro K750 byla jedna mp3 stále touž mp3 podle názvu a cesty v úložišti!
- nemožnost odstranit hlavní Google účet bez wipe nebo rootu
- nepřítomnost firewallu (ovšem to je spíš z kategorie "nice to have")
- postrádám "normální" VPN, i když s rootem jde všechno...
- rádio nehrající bez sluchátek (zapnul jsem jej jednou před rokem ze zvědavosti, zda funguje)
- absence diodového přisvícení k foťáku a "baterka", kterou jsem ale opět nahradil aplikací, která používá bílé podsvětlení displeje a dlužno říct, že je to nouzové, ale dostačující.A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Něco jsou vady, něco jsou vlastnosti. V každém případě bych si LGP500 koupil rád znovu (stejně jako K750), což o následovnících tohoto skvělého počinu ani zdaleka říct nemohu. Proč? Lesklé laciné "prdelky", vadí mi senzorová tlačítka (už jste to zkoušeli v mrazu?) a možnosti odvislé od verze Androidu, které mi ale u A2.3 naprosto stačí a každé nabalování velikosti a náročnosti na výkon (jako třeba snahy o sjednocení prostředí pro tablety a telefony) považuji za škodlivé. Např. "nový" neuvěřitelně pomalý a dlaždicově stupidní Market letěl okamžitě do koše a odstartoval moji averzi vůči samozvanství Googlu a ugradům (zvláště těm nic nepřinášejících) obecně.Toť jsou moje názory, pakliže máte někdo zkušenosti jiné, podělte se. Díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
06. 02. 2012 14:58

Koupil sem, po dvou dnech sem ho vrátil. Výše popsaná negativa je jen hnidopišství. Rukama mi prošla řada mobilů, ale na tak takovýma kravinama sem se nikdy ani nepozastavil, kromě asi dvou mínusů. Co mi vadilo a byl důvod vrácení bylo, že WP je totálně uzavřený systém, co mi MS nepovolí, to nemám. Mass storage není, IE nedodělaný a MS nebude podporovat alternativní prohlížeče, profily jsou nebo spíš nejsou, po startu IE se mobil neumí automaticky připojit k wifi, u psaní zpráv nejsou takový ty šipečky pro posunování kurzoru v textu, musím se trefit prstíkem, po zapnutí aplikace mi nebylo jasné jak jí vypnout, pokud jí teda vypnu tím, že jdu do hlavního menu, vypnula se??. Pokud někomu nevadí takovýto systém, tak at radši ještě počká až budou jednotlivé aplikace dodělány a plně uživatelsky funkční. Rychlost systému opravdu není vše.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 02. 2012 00:03

Telefon jsem koupil cash. Po dvou dnech šel. Výdrž nula. Jediné co ten telefon umí je to, že je hezký. Tím vše končí.... Škoda. nedivím se, že rychle udělali Lumii 900, protože 800 je strašný křáp. Musel jsem koupit jiný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 02. 2012 16:12

Myslím že nadpis měl být: Ono to nemá Android Tak k autorovi: zřejmě se ten člověk nesnažil pochopit Windows Phone jako takové. Od září do listopadu jsem měl HTC Titan, teď vlastním od 8.12.2011 ofic. českou Lumii 800. Dají se HW vytknou tři věci:
I. krytku USB už mám ohnutou a k její výměně bude nejspíše nutné demontovat displej.
II. škrábance na stříbrném proužku u fotoaparátu vznikají téměř okamžitě.
III. Polykarbonát je příliš měkký. Každý i velice slabý pád na tvrdou podlahu znamená promáčklinu. Musel jsem začít, nosit gumové pouzdro (bumper) dodávané v balení.Systém Windows Phone funguje luxusně, baterie vydrží více než u Androidu a aplikace - užitečné!! - jsou již dostupné,bonus Nokia navigace a máme zde jeden z nejlépe fungujících mobilů. Pro hračičky je Android. Tak to bude i do budoucna.Možná by jste příště mohli dát tak zásadní článek někomu zkušenějšímu Myslím že Filip Kůžel by tento milník pro Nokii dokázal zpracovat nezávisle a kvalitněji. Pan Láska by opět položil vedle Lumie jeho SGS2 a jen by nad lumií kroutil hlavou že to není SGS2.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2012 18:28

Nejvic se mi libi, ze je tam hromada nedostatku podobnych jako na iprdu, ale u nej se to jako nedostatek nepovazuje. Tam je vam zduvodneno, ze to nepotrebujete. Jj, tohle ma opravdu mnoho porodnich bolesti, ale zkuste se prosim nekdy vymanit z toho stáda. Prispevek napsan na iprdu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2012 15:28

nechapu proc mate problem s microSIM, kdyz se jiz prodavaji SIMky, ktere muzete kdykoliv predelat z mini na micro zpet,nechapu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 01. 2012 10:21

Tolik "chybek" najdete na každém telefonu. Opakuji na každém! Takže klid

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 01. 2012 09:29

Dovolte nám poděkovat všem, kdo se účastní diskuse. Vaše názory, ať pozitivní, nebo kritické, jsou pro nás velmi cenné.
Chceme také říci, že členy týmu mobilmania.cz považujeme za profesionály ve svém oboru. Žádný výrobek není a ani nemůže být dokonalý ani vyhovovat všem. Proto Davidu Polesnému děkujeme za jeho pohled na Nokia Lumia 800.
Tým Nokia ČR

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 23:44

Mam doma jak HTC Radar (WP7) tak Iphone 4 ( IOS) oba systemy sou fajn ale me vic vyhovuje ios hlavne kvuli aplikacim. U wp 7 je uzasne vyreseny facebook, twiter atd. Mel sem i android ale ten se me nelibi jak vypada, a ze programy ktere sou treba primo od google jdou na ios mnohem plynule- google mapy, youtube atd. Chapu ze je to dany tim ze android se cpe do kdejaky sracky ale to je chyba google on si mel dat minimalni pozadavky na HW. A ikdyz budea mit 30 jader vzdy se bude kousat a ja radsi budu mit "uzavrenej system" nez abych mel otevrenej a vse se me kousalo. Me tóprijde jako kdyz srovnam pocitac a konzoli . Pocitac (android) konzole ( ios, wp7) cim mate na rocnejsi hru tak se a droid chova jak komp nestiha a chce to silnejsi zelezo nacos ios a wp7 to ma vyladeni tak ze ta sama narocna hra jde lepe jak na androidu. Treba kdyz si chcete zahrat gta4 na kompu musite mit extra zelezo a kdyz na xboxu tak vam staci x let stara konzole

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 23:33

Bylo by fajn delat takovou kritiku i o jinych zarizeni, clovek je rad kdyz vi co spatneho ho ceka....u me by byl nejvetsi minus to mass storage a nutnost instalovat neco do pc jen abych si nakopiroval par fotek nebo pretahl natocene video a ty prilohy v mailu me pobavili, jak budu chtit odeslat *.zip tak budu prepisovat na *.jpg jako kdysi *.jar na symbiantu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 21:02

Úplně jsem zachrochtal blahem (teda vlastně zahýkal), když jsem viděl ten nadpis - tohle u nás dosud strašně chybělo, technologický bulvár á la ZDnet či Engadget! (No dobře, nechybělo. Znáte Mobil.cz?)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 19:49

Takovejch nevýhod, zajimave je ze iphone je na tom skoro stejne a jeste dalsi nesmyslne nevyhody pridava,ale je fakt ze ho lidi kupujou, tak uvidime jak dopadne nokia.. :D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 18:00

Plně souhlasím, proto zatím u mě zůstává stále použitelnějším (ikdyž pořád velkým kompromisem) iOS a samozřejmě Android.Možná bych ale ještě přidal 2 negativní poznatky:1) Nastavení hlasitosti je globální pro celý systém (hudba, vyzvánění...), to je úplná blbost.
2) Nefunguje filesharing přes Bluetooth (někomu vadit nemusí, ale mě ano).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 16:44

Tady je zase jednou nablito, kolik jste toho od Davida Polesného četli, že zrovna jeho považujete za zaujatého fandu jiné platformy (Androidu?)? Naopak si myslím, že WP tu už nejednou obhajoval a stál si zatím, že ten systém rozhodně není až tak špatný i za původní (pre-Mango) verze, pokud opravdu trváte na nekončící chvále Lumie 800, tak si najděte podobnou recenzi na Smartmanii (s lehce bloggerským nádechem, ehm) od nejmenované celebrity českého internetu. Já naopak vítám, že kromě nekončící chvály a obdivu z jiných webů se můžu setkat i s méně vyhypovanými názory, byť si stojím za tím, že Lumie mají velký potenciál a líbí se mi.Nejdříve se podívejte na sebe, než někoho nazvete fanatikem, howgh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 16:33

"Přibalené pecky nejsou kompatibilní s mým uchem"-to me uprimne rozesmalo

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 16:28

Abych se teda přidal s názorům na tento článek, tak myslím, že něco podobného je potřebné, ale hodilo by se to spíš na autorův blog(kde se to objevilo pár dní zpět tuším) a ne na MM. Leda by tu pak byly stejné články pro každý "slavnější" telefon. Pak by to mohla být pěkná rubrika...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 16:08

Myslim, že Nokii na MM tlačí dost (co se počtu článků týče), tak tady přestaňte brečet kvůli jednomu článku . Ten telefon neni dokonalej, ale ať si názor na něj udělá každý sám.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 15:06

Z recenzi bych vcelku souhlasil
je dobre vzdy videt i odvracenou stranu mesice, bez ohledu na to, zdali se s ni ztotoznime, ci nikoliv
uvedena fakta byly pro mne dulezite, zdali se rozhodnout pro L800 ci pro neco jineho
uvedena omezeni migrace dat, Bing, e-maily, ucet W-Live atd byly pro mne dulezite pro vyber konkurencniho pristroje i OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 14:30

Dovolil bych si nesouhlasit s autorem, predpokladam ze volume button u 800 vyvola listu s nastavenim zvuku a tam staci tapnout na tu ikonku a rychle tim muzu preklikavat mezi rezimy tichy/vibrace/vyzvaneni. Nevim co jednodussiho by jeste chtel, proste klik+tap a mam to nastavene. A to sdileni souboru s pocitacem bez zune se da vyresit i bez odemknuti zarizeni zaznamem do registru a uzivatel se pak muze hrabat v zarizeni jak chce (muzes si treba udelat batku, tu mit nekde na netu/emailu a kdyz to nekde potrebujes, tak si to tam stahnes, spustis a muzes kopirovat co chces).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 14:01

Osobně děkuji autorovi za tento článek. Kritické poznámky jsou více na místě než mazat med kolem huby. U mnoho vychvalovaných androidů (telefonů i tabletů) jsem naopak naletěl díky recenzím které popisovaly co všechno zařízení umí. Po desítkách telefonů s androidem které byly neuvěřitelně nedolazené jsem si připadal jako pokusný králik výrobců a oběť kladných až donebe vychvalujících recenzí. O tom co telefony umí píš dost výrobci i mnozí majitelé, ale kritika po 2 měs používání je velice cenným vodítkem. Ještě jednou díky autorovi a jen tak dál.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 13:43

EŠTE BY SOM DO ČLÁNKU DOPLNIL:- iba ONLINE synchronizácia s vlastným Outlookom a kalendárom
- nepodporuje plnohodnotný BT (prenos súborov)
- žiadne profily (ani aplikácia na vytváranie a zmenu profilu)
- jednotná hlasitosť pre všetko (médiá,zvonenie, pripomienky) takže pri stíšení hry stíšiš aj zvonenie.
- žiadna podpora DLNA ( je to TOP model)
- žiadna podpora NFC ( je to TOP model)
- žiaden HDMI výstup ani iný kvalitný video výstup (je to TOP model)
- žiaden translator webového prehliadača ani alternatíva
- nemožnosť vyhľadávať v kalendári
- nemožnosť odmietnuť prichádzajúci hovor sms správou
- žiadna podpora speed dialu ( rýchle vyhľadávanie kontaktov priamo z klávesnice)Kvitujem takýto článok ktorý poukazuje hlavne na zápory OS WP alebo výrobku ktorý výrobca zaradil do TOP triedy.
Očakávam podobný článok o Androide a Samsungu Galaxy SII ako TOP výrobku s Androidom a tak isto o iPhone 4S s jeho iOS pre objektivitu.Takéto články by mali slúžiť hlavne nato aby potencionálny kupujúci vedel čo vlastne kupuje a oboznámil sa tak isto aj s úskaliami toho ktorého systému. A potom je už iba na zákazníkovi ktoré veci potrebuje a ktoré nutne nepotrebuje(nevyužije) a na základe toho sa rozhodne čo si zaobstará. Palec hore za tento článok ale pre objektivitu poprosím podobný článok o ďalších OS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 13:16

Již před mnoha lety kdy jsem otevřel svůj první obchod s mobily jsem zjistil že nokiáři jsou opravdu podivná sekta. Očekával jsem že nokie budou kupovat manažeři a geekové ovšem opak byl pravdou. Většinou platilo zlaté pravidlo čím větší zedník tím dražší Nokia. Po příchodu Apple se toto stádečko hodně přesunulo, dnes už ovšem není Apple tak cool a in jako dříve tak se rychle musí najít nová modla.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 13:01

Já jsem za tuto reakci autora naopak rád. Mám Android a chci vyzkoušet WP7. A výčet těchhle chyb od někoho, kdo má a používá Android je pro mě velice přínosný. Sám si umím říct, co mi z těch vlastností vadí a co ne.
Momentálně vybírám mobil a po pravdě osmistovka mě zaujala designem a 16gb pamětí, což mezi zbytkem druhé generace WP7 zařízení není jen tak. Vždyť 16 gb má už jen Titan, ale to už je na mě asi moc velké.
U lumie 800 mi velice vadí asi jen absence přední kamerky. Vím, že momentálně není příliš využitelná, ale update na skype je snad už na spadnutí. Takže má cenu čekat na Lumii 900? Přinese něco navíc?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 12:46

Když už je v článku zmínka o nevkusné nabíječce, nebylo by od věci přidat i fotku...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 12:16

No o tom orezavani fotiek pri uploade na Skydrive pocujem prvykrat. Tym padom obhajoba absencie mass storage alebo MTB, bluetooth transfer, wifi direct bez nutnisti dodatocneho balastu(Zune, iTunes) este viac nahnuta.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 11:56

Ač je článek hodně bulvárního charakteru tak s ním musím téměř bezvýhradně souhlasit. Telefon jako takový je po HW stránce až na pár drobných detailů fantastický. Co jej ale v mých očích sráží je použitý OS (a teď se mínusy jenom pohrnou...). Nemysím si o sobě že bych byl iOvce nebo Androidí fanatik, ale WP7 v jeho aktuální verzi nepovažuji za moderní plnohodnotný OS. Už jenom fakt že aby si člověk zavolal tak musí provést 14 (!) operací o něčem svědčí: http://www.latrine.cz/windows-phone-dil-1-volan... ... , o ostatních mnohdy nesmyslných omezeních ani nemluvě

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 11:51

Redaktoři by měli mít vlastní blogy, kam by tyto zkušenosti postovali, to by bylo moc hezké. Tam by to bylo asi lepší, protože takto akorát hnou žlučí té wp7/nokia mašinérii, když se opováží říci jedno křivé slovo.
Pokud někdo chce pět oslavné ódy na telefon/systém, tak může přeci od rána do večera číst hulánovu "recenzi" na smartmanii. Tam se vskutku žádná negativa nedozvíte!
http://smartmania.mobilmania.cz/recenze/nokia-lumia-800-f... ... Nebo seznámení od p. Hajna (POZOR jsou tam i negativa!):
http://smartmania.mobilmania.cz/clanky/nokia-lumia-800-pr... ... PS: třeba se tu s podobnými články roztrhne pytel a bude to jedině dobře lepší by to ale opravdu bylo na blogu a dávat sem pouze odkaz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 11:45

Hoči redaktorský trochu se nad sebou zamyslete.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:45

Jednoznačně účelový článek který nemá s objektivním hodnocením nic společného..Titulek sám je třešničkou na dortu autorova "nadhledu". Hloupost může být i k smíchu..blbost jenom k pláči.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:39

Jak tak pročítám tuto diskuzi, musím si položit otázku, co za lid čte MM. MobilManii i kolegy ze Živě či Doupě čtu už nějaký ten pátek, sleduji na Twitteru a Google+. Zatím jsem si nikdy nevšiml, že by ve svých objektivních článcích či recenzích byli zaujatí. Teď se zeptám, kdo čeká od nadpisu: "Co mi vadí na Nokii Lumia 800," objektivitu? Už je to nějaký pátek, co jsem maturoval z naší mateřštiny, ale spojení "co mi vadí," mi jasně napovídá, že se bude jednat o výčet chyb onoho telefonu. A ano, kupodivu to bude subjektivní. Každému vadí něco jiného. Já si rád přečtu, co vadí Davidovi, protože mu rukama prošlo nemálo telefonů, ale nečekám z toho objektivitu. Ani nevím, jak by se dala docílit.Jak napovídá hlavička článku:"Nokia Lumia 800. Všichni ji chválí, někteří dokonce tak moc, že si musíte myslet, že jde o naprosto dokonalý telefon. Zkusili jsme sesbírat chyby a chybky."
jedná se o výčet chyb, protože jak čtu o Lumii 800 (pokud se zajímáte o mobilní telefony, určitě nečtete jen MM, pokud ano, pak Vás lituji, číst jeden zdroj je...řekněme hloupé), připadá mi, že je ten telefon snad dokonalý a dílo samotného Boha. Proto vítám tento článek, ukázal mi i malé nedokonalosti, které mohou být po někoho zásadní. Pokud to stejně nemůžete přenést přes své Winsrdíčko, přečtěte si Hulána, určitě potom budete vrnět blahem ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (11)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 11:37

Myslim, ze by jsme meli dat WP7 sanci. Vemte si co byl iPhone na zacatku, co umel a co umi ted... Me se WP7 celkem dost libi, jen je potreba system doladit a muze to byt celkem velka konkurence pro ostatni mobilni os... Ale nesmi usnout na vavrinech... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 11:21

Žasnu nad tendenčností a snad i tupostí autora. Tohle už ani nestojí za komentář.A nezapomeňte můj příspěvek smazat stejně jako u recenze Nokie Lumia 800.Ps: Lumii nemám a ani neuvažuji o její koupi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:12

Zdravím, Mohli by jste udělat takové obsáhlejší srovnání s Nokií N9? Rozhoduji se že bych chtěl jeden z těchto telefonů, N9 se mi líbí víc ( Tlačítka wp a menší display se mi na 800 velmi nelíbí) akorát nevím jak je to s aplikacemi, jestli už je N9 pohřbená nebo se na ní dál vyvíjí. Předem děkuji i za odpovědi a vaše názory

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:10

je to len o fuz lepsie, ako hubalkove prve dojmy, z ktorych zvraciam este teraz.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:05

BAD SELECTION

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 11:03

Co jsem tak cetl, tak to byly jen opravdu prkotiny(a tez zalezely na jedinci).Opravdu nechapu prskani zdejsich jedincu, kteri by si meli uvedomit, ze tak malo chyb neni negativ, ale naprosty pozitiv. Malo mobilu ma tak kratky seznam negativu.Jeste radeji pridam, ze nejzavaznejsi chyba u LUMIE je, ze nepodporuje karty. A to je tak vse...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 10:49

Tak jste opět nezklamali. Z Androidí dvojky p. Láska již pohanil, tak je na řadě další.
To vás platí google ... Už jen ten nadpis článku mi pohnul žlučí, pak jsem to dočetl celé.
Když začal iPhone psali jste jen +, začal Android píšete jen +++, začal Windows Phone jen samé -. To mají být objektivní články a recenze - fuj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 10:47

No nevím, asi trochu dloubnu do vosího hnízda, ale musím se zastat Mobilmánie ač doposud jako zatvrzelý nokiář jim v tomto článku musím dát plně za pravdu většina zde vypsaných věcí mě vedou k tomu, že Nokii po letech opouštím WP7 jsem měl možnost vyzkoušet na HTC Titanu ač je to systém velmi rychlý a odladěný, tak pro mne právě ze zde uváděných důvodů a v této fázy nezajímavý a tím Nokie jako taková v podstatě ztrácí na významu Třeba se jednou a rád vrátím, pokud to bude stát za to, ale tuhle Nokii a za tito peníze opravdu ne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:44

WP7 opravdu nejsou Android, proto to zklamání redaktorů. Pokud mají něco pochválit, tak to musí být lepší, než to na co jsou zvyklí, nebo to co považují za nejlepší. Zejména, pokud to něco stojí přes 12 litrů...
Nechci WP7 srovnávat s jinými platormami, protože to nemá smysl. Obecně se mi hluboce nelíbí, že nevím, pro koho jsou WP7 určeny. Pokud uživatelům s preferencí jednoduchosti a uživatelům MS Windows, pak nechápu, proč se eliminovala možnost přímé synchronizace složek Outlooku pres kabel a instalace paměťové karty, synchronizace musí probíhat cez hotmail.
Nokia se snaží marketingově vytěžit dostupnost hlasové navigace na svých telefonech. Jako manažer bych očekával fungující navigaci s funkčností velice blízkou aplikací symbianovských verzí. U Lumie je ale hlasová navigace nedodělaná s omezenou funkčností a rozhodně ne 100% off-line.
Na druhou stranu, ani Nokia ani MS nemohou za nenežranost českých operátorů (tolerovanou ČTÚ), které svou cenovou plolitikou u dat výrazně přispívají k omezené využitelnosti plného potenciálu smarphonů.
Nokia a MS se opravdu snaží, ale nová LUMIA je dle mého názoru spíše příslibem, než opravdu zlomem. Zčásti za můžou omezení WP7, zčásti samotná Nokia, která spěchá na trh s designově zajímavým, nicmémě funkčne nedodělaným modelem, který jen ztěží ospravedlní svou cenu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:37

no, Lumii 800 bych si přál, ale i kdybych ty peníze na ní měl, tak je nedám. Je to prostě hodně. To bych viděl jako zásadní problém tohoto telefonu, jinak jak po HW, SW a designové stránce je to hodně dobrý telefon. No nic, bude mi muset stačit Omnia W nebo Lumia 710.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:36

Pořád jen kritika

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:34

To jsou tady lidé tak zblblí? To jako nemůže být článek o negativech nějakého produktu?
A když už tady kritizujete, že jinde tomu tak není, tak asi máte krátkou paměť.
Za iOS není třeba jít daleko. Stačí vyhrabat Hulánovy články, které jsou i zde na mobilmanii.
Za Android třeba článek o Asus Transfomeru, kde více než klady byly zápory. A to nemluvím o samotném Androidu, kdy skoro všude se píše o nekonzistenci grafiky a padání. Nebo třeba i "čerstvá" novinka o zavirování 5 milionu androidních mobilů. Tyto negativní články se mi naopak líbí. Proč pořád psát jen o kladech? Pokud se někomu nelíbí tento článek, tak ať napíše článek o nevýhodách iPhonu, Samsungu Galaxy apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:16

Ještě že jde vyhledávání změnit na Seznam a nemít tam BING.
Na druhou stranu co používá Seznam pro hledání ....Bing.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 10:13

Tento článek začnu brát vážně jenom v tom případě, že stejný článek vyjde pro iPhone/iOS a Samsung/Android jinak výsměch autorovi...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:11

A největší chyba nejen Lumie ale každého WP telefonu, nelze na něj krást aplikace! A co si neukradu to nemám. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:08

Některé z těch negativních bodů jsou opravdu trochu přehnané. Design nabíječky a kvalita sluchátek? No dejme tomu.
Hlavním problémem je naprosto neodpovídající cena za celek. Pokud pomineme systém a nároky každého jednotlivce (ne, mě 16GB paměti nestačí, tethering používám obden, mass storage každý den a nechci používat systém, který mi diktuje jaký vyhledávač používat), tak HW a parametry odpovídají ceně v podstatě poloviční. Při srovnání například s Xperií NEO, Omnia W atd. se nemůžu ubránit dojmu, že se v Nokii naprosto pomátli. Pokud se Nokie chce odrazit ode dna, musí tomu přizpůsobit i cenu. Už dávno není Nokie prémiová značka, tou je dnes tak možná Apple a ve stejné cenové relaci jsou telefony o několik světelných let dále.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:05

k negativním věcem přidávám - nemožnost jakéhokoli tunění mobilu, tzn. udělat si mobil podle svého - Symbian umí, Android umí.
Další je to , že vše je tzv. předurčeno, zglajchšaltováno, není žádná šance variability.
Další je, že nelze stáhnout nic než z předurčeného marketu.
dokud bude WP takto fungovat, tak moc lidí nepřitáhne. Osobně se vracím k androidu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 10:03

Už z nadpisu je všem jasné, že se jedná o tendenční článek proti Nokii/WP. Živě.cz se stává, nebo už stalo, bulvárem a bohužel to začíná prosakovat na Mobilmanii.
V diskuzi se hodně lidí diví, proč podobný článek nebyl uveden i pro iPhone/iOS či Samsung/Android. Odpověď je jednoduchá, v redakci je banda milovníků konkurenčních OS a značek, která nemá daleko k Hulánovství naruby, což je smutné.
Další článek, který u mě spadá do kategorie žumpa a to ne proto, že by všechna "fakta" byla zcela subjektivní, ale protože je to útok proti platformě, kterou nemá nikdo z redakce vyšitou na pyžamu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 10:00

Naprosto chápu smysl článku a vůbec webu Mobilmania. Klesají příjmy za reklamu, tak přiletělo něco od Google. Je to vůbec poprvé za celou mojí existenci na webu, kdy tvrdím o nějakém webu, že musí být vyloženě zaplacený.O problémech iOS či WP7 je tady vždycky tuna článků. O problémech Androidu tu není prakticky nic. Laik čtenář, který si vybírá telefony, přijde na váš web v domnění, že se jedná o relativně objektivní médium, přečte si vady iOS a WP7, o Androidu tu neuvidí nic, tak nabyde dojmu, že Android je bezchybná platforma, kde se nemá čeho bát (a pak si třeba nebude dávat pozor na nevhodné/malware aplikace na Marketu).Vaší zaujatost bych chápal, pokud byste se vydávali za blog. Tam je nevyvážené zpravodajství víceméně odpustitelné (protože to není autorův fulltime job a autor na blogu vyjadřuje vždycky jen svoje názory a zkušenosti). U webu, který si hraje na "zpravodajství", je to dost smutné.Mimochodem, chápu, že třeba tahle zpráva je pro vás irelevantní: http://www.androidcentral.com/android-malware-scare-may... ... , byť jde o klasický malware (ať již formou kradení informací nebo zobrazování reklam tam, kde nemá), který se objevil i v normálně se tvářících aplikacích a postihl až 5 milionů uživatelů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 09:58

Do teď byl pro mne iPhone symbolem uzavřenosti a omezenosti. Win Phone mu však tvrdě konkurují.
Jetli se Nokia prezentuje jako že Nokia=Win Phone, pak se nemůže Nokia divit, že bude spojována i s nedokonalostmi tohoto systému.
Osobně jsem přesvědčen, že kdyby Nokia dotáhla MeeGo na funkčnost (nemyslím tím rychlost a ovládání!)Symbianu udělala by líp. Vždyť k čemu je ekosystém plný omezení?
Zlaté 2 mm nabíječky-malý otvor nikde nerušil a nebylo třeba otvírat krytku při každodenním nabíjení. Tím spíše v autě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 09:51

Tak čo nápísať? Toto je úkážka absolutne neprofesionálnej redaktorskej práce absolútne nevyvážený príspevok . Neviem či je autor taký hlupák alebo to bol umýsel skôr si myslím že úmysel motivovaný niečím takým ako ked malý chlapec závidí inému dúhovú guličku .
Keby bol rovnaký článok aj pri iných telefónoch alebo platformách tak to chápem ale toto je amaterizmus nahrubšieho zrna mobilmania kam si to až klesla nebudem tu rozpitvávať jednotlivé zlátaniny autora len poviem že kto chce psa byť palicu si náje len my iniká motivácia prečo chce toho psa autor byť, že by sa ho bál až tak že jedine nokia môže ohroziť jeho modlu alebo modly ,lebo toto čo predviedol ma do objektyvity daleko len jeden príklad o rýchlosti telefónu nenapíše nič račej sa napíše že niektoré aplikácie štartujú pomaly čo je ukážka hrubej manipulácie ani ŠTB by za takéhoto člena nemusela hambiť
ach jo len si povzdychnem a vymažem mobilmániu z obľubených stránok nebjektývne navyvážene motivované osobnou ješitnostou čitať je starta času

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 09:50

Pořád lepší, když někdo pravdu napíše, než fanaticky laděná recenze Hulánem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 09:47

nechapu to kriceni...
osobne jsem za clanek rad,jako uzivatel androidu me samozrejme nove WP zajimaji a tento pohled se mi zda dost slusny...navic ta Nokie vypada uzasne a moc se mi libi...rozhodne vice nez muj SGS2 nebo novy Nexus...
android meli v ruce skoro vsichni,takze se jeho nevyhody uz znaji,ale wp a nokie je tu nova...rozhodne radeji budu vedet nevyhody,nez cist vychvalujici recenze,ktere mi nereknou nic (promin Radku Hulane :) )
je pravda,ze by se hodil i podobny clanek o ICS,ale doufam,ze to redakce napravi,az prijde treba SGS3 a take k nemu napisi nevyhody...novy galaxy nexus je takovy...hmmm...nijaky...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 09:42

Když sepíšu podobným způsobem, co mi vadí na Androidu ICS až na něj updatnu, taky to zveřejníte?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 09:36

nemam slov, samozrejme so softverovymi vecami nemam problem, to by sa ale dalo povedat o kazdom telefone ale clanok sa objavi len pri nokii - nemam slov, grcam.
Ohladom hardveru:
Zesilovací tlačítka - ked si neschopny a nemas hmat a nevies ze hlasitost je hore tvoja chyba.MicroSIM - MicroSIM je otrava. - Otrava mozno pre teba, normalny clovek meni sim 1 x ZA 2 ROKY !!!! ze si to nepisal pri ifone!Dvířka USB - osobvne dvirka nemusim ale ak pokial drzia neries, tiez sa cudujem ze dierka na canon EOS 350 D drzia 4 roky a to sa otvaradju za den 10x.Přibalené pecky nejsou kompatibilní s mým uchem, - a co teraz? V znivopte som nezapichol sluchatka do telefonu, ak chces kup si ine, kto ich pouziva neriesi daky dodavany OEM shit!!!!Design nabíječky je otřesný - tu uz vsetko konci - pises o tlefone ci nabijacke?? ANo mozno je obycajna a to ubera na hodnote teledonu ?? Kua ze tak neskrituzijes design USB kabla ktprym sa da tiez nabijat.
Na druhes strane ak su toto jedine chyby nokia tak je vazne perfektva.Bulvar, grc, google a apple onanisticky server.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 09:16

Tedy ten výčet nejsou žádné drobnosti ale naopak většinou zásadní věci. To už tedy raději Nokii 2100...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  30. 01. 2012 09:04

lumia je telefon stredni tridy podobny napr. lg optimus black a jeho cena je uplne mimo misu. za 7000 by tak cena odpovidala..az bude mit hd displej a parametry lepsich telefonu tak muzou mirit vys.co takhle napsat clanek co mi vadi na galaxy nexus??mam ho a taky by se dost veci naslo. rozciluje mne treba ze nejde skryt systemova tlacitka jinde nez u videi. nejde to u fotek na webu ani nikde jinde. dal mne vytaci ze telefon ma velky displej a na nem jen 4ikony vedle sebe. proc jich neni 6? krasne by se vesly. vse je nesmyslne velkya plytva se mistem a zmenit to nejde

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 08:46

Ahoj, přesně tak. Za 12 000, to si koupím telefon vyšši třídy. Kde vím, že bude už Android 4.0. Můžu si tam dám velký výběr programů, hodně kvalitních her- na Wp žádné hry nejsou, nepočítám snake a angry birds.12 000 to je cena úplně mimo realitu. Více jak 8500- 9000 cenu nemá. To když chcete WP si kupte Htc Titan, nebo S Omnia W, ještě uštříte a koupíte si paměťovku, kterou do Lumnie dát nemůžete:DDejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (16)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 08:44

tlačítko vyhledávání je u oficiálně u nás prodávaných lumií možné změnit na seznam..
Jinak by bylo opravdu fér, kdyby každý redaktor napsal ke svému telefonu co mu na něm vadí..
Se stejnou "pečlivostí" jako to udělal David Polesný s nokií.. Tenhle telfon si nezaslouží být shazován takto systematicky ještě předtím, než si ho lidé vyzkouší..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (22)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 08:37

Trochu moc "chybicek" na telefon za 12 koliku, nemyslite?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 08:33

To není dobrá reklama, pár hezkých slov z počátku a pak strana negativ. Propojení s počítačem, nemožnost zaměnit dlaždice za něco jiného a absence sleaping screanu(podsvětlovací dioda nebo jak to píše v článku), jsou chyby které odrazují mě. Snad časem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 08:32

Jedná se o opravdu velké hnidopišství Osobně mi z vašeho seznamu vadí asi jen nejistá životnost dvířek USB portu. Možná bych sám přidal onu na škrábance náchylnou plošku na zadní straně telefonu, u tak skvělého designu podobná nepozornost překvapí. Přesto si Lumii brzy zakoupím.
P.S. Souhlasím s kolegy, této Nokii se věnujete převážně negativně. Proč? Mám pocit, že se jí bojíte skutečně pochválit...do této linie zapadají nadpisy jako "Rozporuplná...co mi vadí na.." a tak podobně, rozvinuté v články, kde se spíše klouže po povrchu, charakteristické vlasnosti jsou brány jako nedostatky a nesporné výhody zase zlehčovány nebo nedostatečně zdůrazněny...to jsou v redakci všichni tak přikovaní k Androidu, že odmítají na chvilku otevřít svou mysl? Sami dobře víte, že většina geeků se nezaměřuje k vlastní škodě na výhody, ale hledá jen chyby, pak si koupí telefon s "minimem chyb" z nevzhledného plastu s ošklivým designem a mrzutou odezvou. Ale bude mít víc procent v katalogu:P Je potřeba dávat těmto uživatelům kladivo, a zrovna jenom u tak povedeného telefonu? Chyby jako "design nabíječky" nebo "Jsem nešikovný, a tak si v noci blikám displejem", případně styl "dvířka drží, ale co kdyby.." nebo "Neumí flash" - který telefon z nové generace ho teď umí? Případně jedna pomalu startující aplikace..to se na Androidu zřejmě neděje, tam je pomalost konzistentní:P Stejně tak jste přidal tři chybky, které mohou zajímat leda tak recenzenty. Přesto děkuji za článek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 08:23

Planoval jsem ho koupit holce k 5tym narozenianam, ale radeji ji dam iP4...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 01. 2012 08:22

Je pravda že na jiných, především zahraničních, webech Lumii 800 chválí, dost možná oprávněně (to ať si každý udělá názor sám). Telefon má pochopitelně já výhody tak i nevýhody.Nicméně na webu MobilManie tomu tak není, na tomto webou jsou pouze dva články k tomuto telefonu a oba dva kritické, oba dva jsou totiž od neobjektivních autorů (Jan Láska a David Polesný) a velkých zastánců jiných platforem. Nechápu důvod tohoto článku, nic jiného u jiných telefonu (jiné platformy) tu není. Je to snad placená reklama (google)? Bojíte se snad možného úspěchu nových Nokii?Bohužel úroveň mobilmanie klesá, už v podstatě na úroveň idnesu (tedy až na dno), a nemá ji asi smysl vůbec číst. Chápu kdyby se mobilmania prezentovala jako blog (AndroidMania), ale takhle...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (22)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 01. 2012 08:20

Nerozumiem...Bol tu pri oficialnom uvedeni napr. iPhone ci Galaxy clanok s nadpisom: "Co mi vadi na iPhone", "Co mi vadi na Galaxy"?Z akeho dovodu prave takyto nadpis pre Nokiu? Za mna - autorovi "minus" za nadpis...Aby som len neprudil: voci obsahu namietky nemam, ako prve ma uputal len nadpis...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (14)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor