CooKoo Watch: chytré hodinky vydrží nabité rok [test]

Hodinky CooKoo Watch jdou na věc jinak. Všechny ty zbytečné funkce, kterými se chlubí konkurence, vyměnily za jednoduchost a roční výdrž baterie.

S chytrými hodinkami se v poslední době roztrhnul pytel a mezi první průkopníky úspěšných chytrých hodinek se řadí Samsung a Sony. Bohužel jejich řešení má jeden zásadní problém, a tím je výdrž. CooKoo Watch se řídí zcela odlišnou logikou, nemají velký grafický displej plný informací, ale na baterii vydrží běžet celý rok.

Klepněte pro větší obrázek 
Kukačky CooKoo jdou proti proudu a současným trendům nacpat do hodinek co nejvíce funkcí.

Na první pohled byste si je možná spletli s klasickými hodinkami, protože ta chytrá část funguje zcela nezávisle na ručičkách. Hodinový strojek má vlastní baterii, seřizuje se mechanicky otočným kolečkem a velmi tiše tiká. Dopředu prozradím, že v tomto vidím největší výhodu CooKoo oproti konkurenci, čas prostě ukazují vždy, i když nemáte spárováno s telefonem nebo není telefon připojen k internetu, což je pro většinu konkurentů problém.
 

Ke spárování hodinek budete potřebovat mobilní aplikaci a ten správný přístroj a tedy narážíte na ten největší kámen úrazu. Podporované jsou všechny mobilní přístroje od Applu s Bluetooth 4.0 a k dispozici máte dvě aplikace, jednu pro iOS 6 a druhou pro iOS 7. U Androidu je situace o něco smutnější, podporovaný je pouze Samsung Galaxy S4 a Androidem 4.2. Vývojáři ale slibují další zařízení. Pak už jen stačí nastavit, na které notifikace vás mají hodinky upozornit, a podle toho se rozsvítí ikona na displeji. Dále se dají nastavit činnosti po stisknutí akčního tlačítka, těch bohužel není tolik, takže je spíše na vývojářích třetích stran, aby své aplikace naučili komunikovat s CooKoo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Průměr ciferníku není nijak extrémní, zato tloušťka hodinek je značná.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Baterii vyměníte za pomoci mince, na dalších dvou obrázcích vidíte kompletní sadu „rozsvícených“ ikonek.

Chytrá část hodinek se skládá z displeje pod ručičkami, ten funguje na principu odrazu od zrcátka, takže čím jasnější světlo na hodinky míří, tím lépe je čitelný. Ve tmě lze aktivovat krátké podsvícení, ale největší problém nastává v šeru, kdy vynaložíte opravdu hodně práce, abyste z displeje něco vyčetli.

CooKoo Watch zapůjčila společnost www.ingredi.cz, na českém trhu je koupíte za 3 200 Kč. Více informací hledejte na www.CooKoo.cz.

CooKoo Watch ve zkratce

  • napájení: baterie CR 2032
  • konektivita: Bluetooth 4.0
  • kompatibilní zařízení: iPhone 4S a novější, Samsung Galaxy S4 s Androidem 4.2
  • příslušenství: náhradní baterie, náhradní těsnění
  • voděodolnost: 5 ATM
  • rozměry: 44 × 44 × 19 mm
  • řemínek: 22 × 255 mm
  • hmotnost: 75 g
Diskuze (19) Další článek: MasterCard: Každý třetí člověk platí mobilem

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Ručička, Současný trend, Chytrá část, Největší kámen, Náhradní baterie, Test, Strojek, Watch, Chytré, Rok, Hod