Coolpad Torino S: vyvážená nižší třída [recenze]

Torino S ukazuje, že moderní technologie nemusí být jen výsadou drahých telefonů. Škoda, že takto pokrokově nemyslí u dnes už běžných funkcí, jako je LTE.
Kapitoly článku

Telefony Coolpad směřují spíše do levnějších tříd, za svoje peníze u nich však dostanete zajímavý design a funkčně na tom také nejsou zpravidla špatně. Výjimkou není ani Torino S, kompaktní telefon s rozumně namíchanou specifikací a několika zajímavými funkcemi navrch.

Klepněte pro větší obrázek

Na telefonu je dobře vidět, jak i mezi levnými telefony postupně rostou jednotlivé parametry specifikace. Výrobce nepodcenil výbavu a Torino S je dostatečně dimenzované nejen v oblasti procesoru, ale také úložiště a hlavně paměti RAM. Přidejte rozumný displej a aktuální systém, vše zabalte do pěkného kabátku a hle, ani telefon za pár tisíc nemusí být nevzhlednou nudnou plackou dovádějící uživatele k šílenství.

Plusy:

  • Dobře pracující čtečka otisků prstů
  • Nadprůměrná paměť a vnitřní úložiště
  • Nízká hmotnost a kompaktní rozměry

Minusy:

  • Průměrná výdrž
  • Slabší fotoaparát
  • Absence 800 a 900 MHz u LTE

Coolpad Torino S
rozměry a hmotnost: 139 × 68 × 7,9 mm, 120 g
displej: 4,7", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 312 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 1 800 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 410 (4× Cortex-A53, 1 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 5.1 (Lollipop)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
32 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Verdikt: Coolpad Torino S cílí na méně náročné uživatele, kteří však za svoje peníze hledají odpovídající porci funkcí a výkonu. Poměr cena/výkon není u tohoto telefonu rozhodně k zahození, navíc přidává čtečku otisků prstů a nevede si zle ani se standardně dodávaným příslušenstvím.

Témata článku: Coolpad, , , , , , , , Coolpad Torino, Coolpad Torino S, Nízká hmotnost, Požadavek, Okraj obrazovky, Jednodenní výdrž, Průměrná výdrž, Otevírání, Povrchová úprava, Dlouhý hovor, Kompaktní telefon, Věrné podání, Klíčový parametr, Kompaktní zařízení, Hlasový záznamník, Manuální nastavení, Pěkný telefon,