Corning: příští Gorilla Glass bude antibakteriální a antireflexní

Společnost Corning je známá především svou odolnou vrstvou Gorilla Glass pro displeje mobilních zařízení. Její šéf Jeff Evenson se na mobilním summitu vyjádřil k probíhajícímu vývoji nového typu skla, který je antibakteriální a antireflexní. Obě technologie sice nejsou žádnou novinkou, ale od Corningu lze očekávat posunutí na novou úroveň.

Klepněte pro větší obrázek
Vývoj technologie v oblasti skla
Klepněte pro větší obrázek
Kruh uprostřed není výřez, ale nová antireflexní vrstva od Corningu. Něco takového může způsobit revoluci.
Klepněte pro větší obrázek
Pokud jde o antibakteriální úpravu, na obrázku je srovnání počtu bakterií na skle po dvou hodinách. To bude mít velký vliv především pro zdravotnická zařízení.

Displeje budoucnosti by tak měly být odolné proti bakteriím a virům, stejně tak perfektně viditelné i při přímém slunečním zářením nebo externím světle. Corning také spolupracuje s Intelem na optických technologiích, takže lze očekávat, že technologie v oblasti skla budou opravdu důležité. Sklo je dle Corningu unikátní materiál, který v perfektní formě nabízí i skvělé vlastnosti pro optické kabely, není tak divu, že se Corning chystá i na uvedení vlastních kabelů pro USB a Thunderbolt.

Při přednášce Evenson také ukázal tenké hybridní sklo Corning Lotus s tloušťkou bankovky, které lze ohnout jako plast. Jedná se o hybrid, který má vlastnosti skla (odolnost, teplotní stabilita) a ohebnost plastu. Jako první použití se nabízí například chytré hodinky, respektive náramky na ruku. Zajímavé také je, že sklo Gorilla Glass by mělo letos zamířit do automobilů.

Diskuze (15) Další článek: Samsung vidí budoucnost ve zdravotním dohledu

Témata článku: , Gorilla, Sluneční záření, Thunderbolt, Lotus, ANT +, Corning, Velký vliv, Ant, Glass