ČR stagnuje, Rakousko je zase třikrát levnější

V minulosti jsme tuzemským operátorům často vyčítali, že jsou drazí, a pomáhali jsme si příklady ze zahraničí. Pak přišla tarifní revoluce a rozdíly se smazaly. Jenže od té doby naši operátoři jen plíživě zdražují a virtuály drží takříkajíc pod krkem, protože si diktují velkoobchodní ceny. A je to poznat především na datech. Od tarifní revoluce uplynulo dva a půl roku a tuzemští operátoři jsou zase drazí. Ostatně vyplývá to z loňské zprávy Teligenu.

1.000 jednotek (minut nebo SMS) a 3 GB dat za skvělých 270 Kč! dává rakouský Yesss! U našich operátorů totéž za 4x vyšší cenu! V Česku prostě jsou #predrazenadata.

Posted by Nechceme předražené mobilní volání a služby on 28. srpen 2015

Stačilo by vám 1 000 jednotek (minut či SMS) a 3 000 MB dat? Hádám, že ano a za 270 Kč by to byla pohádka. Takovou nabídku má totiž rakouský virtuál Yesss!. Pokud zákazníkovi data nestačí, další „giga“ vychází na 105 Kč a i v Rakousku je automatický (za předpokladu dostatku kreditu). A abychom byli fér, dodejme, že data jsou omezena na rychlost 3G, tedy 7,2 Mb/s. I tak jde o krásnou nabídku, která u nás nemá konkurenci.

Data si totiž síťoví operátoři střeží a pokud byste chtěli 3 GB dat, zaplatíte zhruba třikrát víc než v Rakousku.

Jaký objem máte měsíčně k dispozici a stačí vám?

Diskuze (54) Další článek: Hodinky Samsung Gear S2: svět v kruhu [preview]

Témata článku: , , , , Rakousko, Pohádka, Tarifní revoluce, Yes