Čtečka otisků v bočním tlačítku není mrtvá. Koncept po Sony převezme Motorola

Nejčastějším umístěním čtečky otisků prstů jsou buď záda telefonu nebo brada pod displejem. Letos budou přibývat také modely se senzorem otisků integrovaným přímo do krycího skla displeje. Jiné řešení ale nejspíš použije Motorola u připravovaného modelu Moto Z3 Play.

Jedná se o čtečku umístěnou v bočním odemykacím tlačítku. Takové umístění používalo v minulosti, které ovšem letos změnilo design svých zařízení a s tím souviselo i přesunutí čtečky na záda pod fotoaparát. Čtečka na boku má přitom téměř samé výhody – leží v místě, kterého se člověk běžně při manipulaci s telefonem dotýká a je dobře přístupné, ať už telefon leží na stole zády nebo displejem dolů. Jedinou nevýhodou je poněkud zúžený prostor plochy čtečky.

Podoba zařízení Moto Z3 Play unikla, jak už to tak často bývá, díky prodejci pouzder, tentokrát Poetic Cases. Neukazuje tak kompletní design ani výbavu, ale mnoho prvků si můžeme odpozorovat a domyslet. Motorola má navíc v řadě Z poněkud svázané ruce a nesmí například měnit rozměry výšky a šířky, aby na zařízení pasovaly kryty Moto Mods, jejichž kompatibilitu garantuje výrobce ještě další 3 roky.

Novinka naváže na loňský model Moto Z2 Play:

Diskuze (1) Další článek: Kde končí Lego, začíná Boost. Tenhle robot potřebuje jen váš mobil a haldu fantazie

Témata článku: Lenovo, Motorola, , , , , , , Kompletní design, Motorol, Tlačítko, Připravovaný model, Koncept, Pře, Čtečka otisků, Čtečka, Motto Mods, Jediná nevýhoda, Záda, Otisk, Nen, Boční tlačítko, Displej, Lež, Paso,