Daewoo DX30: mobil se dvěma kartami SIM (test)

Značku Daewoo sice známe spíše jako výrobce automobilů, v dnešní recenzi se ale podíváme na její mobilní telefon. Daewoo DX30 nabízí jedinečnou možnost práce se dvěma kartami SIM zároveň.

Vyrábí ho ve hvězdárně

Kromě funkcí týkajících se DualSim technologie vám telefon nabídne i nástroje pro zorganizování volného času i práce. K dispozici máte jednoduchou kalkulačku, kalendář a budík. Kalendář nabízí pouze měsíční pohled a k jednotlivým dnům nelze přiřadit žádný úkol. Celý telefon občas působí dojmem, že ho vyráběli za podpory astrologů. Při pohybu v nabídce se často setkáte s tématikou zvěrokruhu. V kalendáři se zobrazuje název znamení přisouzený danému datu, také již zmíněné obrázky na pozadí displeje jsou znaky jednotlivých znamení a v nástrojích najdete dokonce i převodník lunárního roku na rok solární.

Kalendář

Telefon nabídne také upomínky a jednoduchý zápisník poznámek. V telefonu jich může být maximálně šest, upomínky pouze tři. Zajímavou položkou je Užitečné info, kde najdete světový čas, předvolby států a seznam všech důležitých svátků západního i východního světa. Posloužit vám může i jednoduchý odpočet času.

Pro koho se hodí

Při snaze objektivně zhodnotit tento přístroj jsem se dostal trochu do rozpaků. Stylový telefon to rozhodně není, vhodný pracovní nástroj také ne. Do kapes manažerů se nehodí, mladším uživatelům by zase chyběly zábavní funkce. Daewoo DX30 je ale přesto zajímavý telefon, který přináší unikátní službu. Být dostupný na dvou číslech zároveň a pracovat s nimi na jednom přístroji se může leckomu hodit. Jelikož je v současné době Daewoo DX30 jediným svého druhu na našem trhu, své příznivce si jistě najde. Za cenu 7 999 Kč získáte nejen samotný přístroj, ale i pouzdro, nabíječku do auta a lehkou sadu handsfree.

Nezapomeňte taky na rozsáhlou fotogalerii v poslední kapitole.

Ve zkratce

Mobilní telefon Daewoo DX30
Zdroj: Brand
Telefon: 572 430 616
Web: www.brand-uh.cz
Cena: 7 999 Kč


Poznámka z jiné hlavy: Když fotím mobilní telefony do recenzí, u všech značek už nějak instinktivně vím, kam v nabídce sáhnout a kde vyvolat určitou funkci (ano, už i u telefonů Philips). Těchto pár displejů telefonu Daewoo mi ale dalo pěkně zabrat a několik minut jsem opravdu nevěděl, co dělat. Ale zvyknout si snad lze na všechno. Marek Lutonský

Témata článku: , , Úvodní animace, Zvolený režim, Karta, MOBI, Nová síť, DX +, Test, Mobil