Další zabiják? Elephone P9000 Edge bude proklatě levný

Skvělá výbava v čele s 2K displejem, duální fotoaparát a plná podpora „českého LTE“ a cena startující snad už kolem 7 tisíc korun!

Elephone P9000 a jeho odlehčená Lite verze jsou u nás už dávno v prodeji, ale o nejvyšší verzi Edge výrobce od jeho letmého představení mlčel. Nyní se na oficiálním fóru Elephonu konečně objevily první fotografie a bližší informace o výbavě a ceně. A opravdu je na co se těšit.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Displej není tak zahnutý jako u Samsungu. Zřejmě protože mu displej nedodali korejci, ale japonské JDI. Zaujme i duální fotoaparát.

Chystaný model má přijít na trh s daleko lepší výbavou než výrobce tvrdil začátkem roku. Displej dostane úhlopříčku 5,7" při 2K rozlišení. Bude navíc i mírně zahnutý, ovšem o jeho výrobu se nepostará Samsung, ale japonské JDI. Výrazný posun nastane i stran výkonu. Počítat můžeme s desetijádrovým procesorem MediaTek Helio X25. Kromě dříve zmiňované konfigurace se 4 GB RAM a 32 GB vnitřní paměti přijde i verze se 6 GB operační paměti a 128GB úložištěm.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Smartphone je stejně jako ostatní modely kovový. Najdeme zde však pro androidí telefony vzácně používaný fyzický přepínač hlasitého/tichého režimu.

Díky vestavěnému reproduktoru s technologií od ACC by měl údajně podávat zvuk srovnatelný s novými iPhony či Samsungem Galaxy S7. Z fotky vidíme, že po vzoru jiných značek Elephone vsadí i na duální hlavní fotoaparát. Příjemnou vychytávkou bude i fyzický přepínač tichého/hlasitého režimu.

Nejzajímavější je však informace o ceně. Výrobce sice stále nic nepotvrdil, ale podle informací z jeho fóra by měla nejnižší konfigurace se 4 GB RAM startovat už na 250 USD. V Česku by se tak prodejní cena mohla pohybovat kolem 7 500 Kč, což je u telefonu s plnou podporou LTE velmi zajímavá nabídka! Moudřejší však budeme až po oficiálním představení.

Zdroj: Elephone (fórum) , via Gizmochina

Diskuze (70) Další článek: Facebook: „lajky“ můžete rozdávat už i ve virtuální realitě

Témata článku: Elephone, , , , , Elephone P9000, Huawei P9, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Zabiják, Ostatní modely, Desetijádrovým procesor, Zajímavá nabídka, Edge +, Chystaný model, Pro +, Výrazný posun