Dalším virtuálem bude FAYN, zkombinuje GSM hovory s VoIP telefonií

Mezi virtuální operátory se během června 2013 zařadí také FAYN Telecommunications, společnost to oznámila v tiskové zprávě. Dosud firma funguje jako poskytovatel VoIP telefonie. Právě služby volání přes internet chce do budoucna FAYN spojit s výhodami klasické GSM telefonie. V portofoliu služeb nebudou chybět ani mobilní datové přenosy a SMS.

FAYN chce v roli virtuálního operátora nabídnout vysoce atraktivní cenový model. Hlavní strategií společnosti je nabídnout nejlevnější volání v ČR. Docílí toho právě kombinací tradičního volání a hovorů přes internet. „Díky společné nabídce volání po internetu s mobilním voláním, SMS a datovými službami očekáváme, že budeme cenově mnohem atraktivnější, než současní operátoři,” řekl Jiří Hlavenka, jednatel společnosti FAYN Telecommunications.

Klepněte pro větší obrázek
Mezi virtuální operátory se od června zařadí také dosavadní poskytel VoIP telefonie FAYN Telecommunications

V praxi si zákazník bude moci vybrat, přes kterou službu svůj hovor uskuteční. Stačí vlastnit jakýkoli smartphone s Wi-Fi. Bude-li v dosahu bezdrátové sítě, zavolá si přes VoIP, na ostatních místech použije klasickou GSM síť. Zákazníci navíc dostanou možnost vystupovat pod jedním telefonním číslem (CLIP) nezávisle na využívané síti, takže volanému se vždy zobrazí správné číslo volajícího. Operátor zatím neuvedl, v síti kterého ze stávajících klasických operátorů bude působit. U ČTÚ má vymezeno 10 000 telefonních čísel v řadě 703 7xx xxx.

Diskuze (46) Další článek: T-Mobile LTE: ostrý provoz v létě, většina Prahy pokrytá ještě letos

Témata článku: , , , Voip telefon, Hovor, Telefon, F +, Vir, GSM, Fayn, Správné číslo, Číslo volajícího