Dell vyrobil nejtenčí tablet na světě. V pase má jen 6 mm

Předhánění výrobců v tom, kdo vyrobí nejtenčí zařízení, se netýká pouze smartphonů. Titul nejtenčí tablet na světě není z marketingového hlediska taky k zahození. Teď jej nějakou dobu bude používat americký Dell, který vyrobil androidový tablet Dell Venue 8 (7000 Series) s tloušťkou pouhých 6 mm. Tablet ale není zajímavý pouze svojí tenkostí, ne úplně typické je také jeho provedení.

Klepněte pro větší obrázek

Displej není vycentrován do středu čelní strany, jak bývá u tabletů zvykem, ale je posunutý těsně pod horní okraj zařízení. Dole tak vzniká výraznější okraj, do kterého výrobce umístil reproduktor a také kameru. AMOLED panel s úhlopříčkou 8,4" a rozlišením 2 560 × 1 600 bodů pochází od Samsungu, který jej používá ve svém prémiovém tabletu Galaxy Tab S 8.4. Ten je ale o 0,6 mm tlustší.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Další parametry Dell prozatím tají. Jisté je, že elegantní hliníkový tablet bude postaven na čipsetu Intel Atom (BayTrail) a poběží na operačním systému Android. Má jít také o první tablet, který bude používat fotoaparát s technologií Intel RealSense. Dostupnost ani cenu nového Dellu Venue 8 zatím neznáme.

Diskuze (4) Další článek: Zlatá SIM: Tesco Mobile slaví a naděluje

Témata článku: Dell, , , Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, DEL, Pás, Tab, Svět, DeepL, Pas,