Dexim Visible Green Cable: nabíjíme světlem [minitest]

USB kabel, který doprovází nabíjení světelnými efekty. K čemu je dobrý, jak funguje a proč má v názvu „green“, když svítí „blue“?

Dexim Visible Green Cable je kabel, který při nabíjení svítí, pulsuje a jako by světelnými efekty posouvá energii přímo do vašeho telefonu (tabletu, přehrávače atd). Když se nenabíjí, energie „cestuje“ pomalu, jakmile se nabíjet začne, animace se zrychlí. Hezké, efektní, je tu ale jedno velké „ale“.

Zklamání přijde, jestli jste objednávali podle produktových obrázků rozesetých po českých e-shopech. Tam Dexim Visible Green vypadá jako kulatá neonová trubice a stejně tak i září. Ve skutečnosti je to plochý černý kabel se svítící linkou uprostřed. Za denního světla není efekt příliš výrazný a pořádně si ho užijete až za šera. Nepotěší ani masivní USB konektor – jeho délka je nepříjemná při manipulaci, jeho tloušťka znemožní zasunutí do natěsnaných slotů třeba na notebooku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá Dexim Visible Green Cable v reálu
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Takhle ten samý produkt nabízí (nejen) české e-shopy

Jen pro vysvětlení – ve jméně vidíte „green“, kabel ale svítí „blue“. Zelený totiž má být ve významu ekologickém – ve zmíněném masivním modulu je uložená elektronika, která jednak zajišťuje světelné efekty, ale také hlídá, jestli připojené zařízení odebírá proud. Jakmile je nabito, kabel přestane světélkovat.

V nabídce e-shopů najdete několik variant: můžete mít bílou nebo černou, s univerzálním microUSB za 530 Kč, nebo s dock konektorem pro Apple iPhone, iPad a iPody za 390 Kč. Varianta s novým Lightning konektorem se připravuje. Prodává se také verze „Visible Smart Green Charger“ s adaptérem do zásuvky. Kabel ale bez kompromisů funguje s jakýmkoliv jiným USB konektorem, a tak dodatečných 440 Kč považuji za zbytečnou investici.

Dexim Visible Green Cable jste mohli vidět v akci v Týdnu mobilně:

  • 15:14 – zkratka přímo k cíli
Diskuze (6) Další článek: Vodafone zvyšuje kapacitu optické sítě, připravuje se na LTE

Témata článku: , , , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Světelný efekt, Minitest, Min, Green, Mini +, GRE, Svět, Cable, Světélko, VIS, Mini