DisplayMate: titul „Nejlepší mobilní displej“ putuje k Samsungu Galaxy Note 7

Když letos Samsung představil modely řady Galaxy S7, v testech DisplayMate se ukázalo, že displeje těchto modelů mohou zářit vůbec nejvíce ze všech modelů na trhu. Maximální jas 855 nitů byl dosažen při automatickém režimu, pokud jste displej používali na přímém slunci. Krátce po představení Notu 7 připravil DisplayMate obsáhlý test jeho displeje, a došel k závěru, že kvalitativně překonává panely použité v „es sedmičkách“.

Super AMOLED displej u Galaxy Note 7 má maximální jas na úrovni 1 048 nitů, takže na přímém slunci by měl být při aktivaci automatického režimu ještě lépe čitelný, než zmiňované „es sedmičky“. Telefon je osazen dvojicí snímačů okolního osvětlení, mimo běžného čidla nad displejem je druhé umístěno na zadní straně. 

Klepněte pro větší obrázek
Barevný gamut u čtyř displejových režimů

Displej má čtyři základní režimy displeje, které upravují barevný gamut - Adaptivní displej, Kino AMOLED, Foto AMOLED a Základní režim. Pro noční práci se zase hodí filtr modré barvy, která je brána jako jedna z příčin nespavosti. Filtr modré barvy je připraven přímo v horní liště s rychlými zástupci. DisplayMate dále ocenil přítomnost páté generace odolného skla Gorilla Glass i vylepšený režim Always On

DisplayMate v závěru dodává, že displej Galaxy Note 7 v testech výrazně překonal zobrazovače v Galaxy S7 Edge a Galaxy Note 5, a je tak podle dosažených výsledků nejlepším displejem v kategorii smartphonů. Celý test najdete pod tímto odkazem.

Diskuze (55) Další článek: ČTÚ chce snížit terminační poplatky. Zlevní volání?

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Galaxy note, Samsun, Barevný gamut, Celý test, Galax Note, Note, Mobilní displej, Nejlepší mobil, GAL, Śamsungu Galaxy