Dnes začíná SuperZáří. Jsme na veletrhu IFA, co vám ukážeme? [přehled]

  • Huawei představí novou značku telefonů pro ženy s označením Nova
  • Samsung představí již třetí verzi svých kruhových hodinek Gear S3
  • Sony ukáže svůj nový klenot Xperii XZ a menší Xperii X Compact
Kapitoly článku

V pátek odstartuje další ročník tradičního evropského veletrhu spotřební elektroniky IFA 2016 v Berlíně a potrvá až do středy 7. září. Jak už bývá zvykem, dva dny předcházející startu veletrhu budou nabité tiskovými konferencemi, na kterých se budou ty prezentovat ty nejzásadnější produkty. Ostatní novinky potom najdeme od 2. září na stáncích vystavujících společností.

Klepněte pro větší obrázek

Výstava IFA v minulosti formovaná hlavně černou a bílou technikou je dnes zároveň plnohodnotným veletrhem mobilních technologií. Zejména značky, které působí v různých segmentech elektroniky, využívají tuto akci pro hromadné představení produktů pro letošní podzimní sezónu. I když ty nejdůležitější novinky obvykle výrobci představí na samostatných akcích, rozhodně by letošní IFA neměla být nuda. A co jednotlivé značky podle předběžných informací ukážou?

Acer

Acer má tiskovou konferenci hned mezi prvními, už ve středu v dopoledních hodinách. Tchajwanci nejsou v posledních letech v mobilním segmentu příliš aktivní a zaměřují se až na výjimky na modely nižší a střední třídy. Loňským tahákem výstavy se pro Acer stal herní tablet Predator. Dočkáme se letos třeba herního mobilu? Zatím s jistotou nevíme, tisková konference Aceru zůstává po mobilní stránce zahalena tajemstvím.

Alcatel

Jelikož Alcatel své hlavní modely (Idol 4 a 4s) představil již na hlavním jarním veletrhu v Barceloně, nelze podobné kousky očekávat v Berlíně. Velmi pravděpodobně tak uvidíme nové modely střední střídy z rodiny Pop, případně nejnižší modely Pixi. Loni jsme se mohli poprvé seznámit s chytrými hodinkami Alcatel OneTouch Go Smartwatch, a proto bychom se mohli i letos dočkat jejich nástupce.

Asus

Tento výrobce přinese do mobilního světa Zenvoluci (Zenvolution). Hádat, jak si ale Asus takovou Zenvoluci představuje, je ale tvrdší oříšek. Asus má totiž své Zen výrobky ve většině kategorií (telefony, tablety, počítače). Lze proto očekávat, že se dočkáme mj. další mutace modelu Asus Zenfone. Ve svém videu pak výrobce láká na nový tablet ZenPad 3S, jistotou je rovněž nová verze chytrých hodinek ZenWatch 3 (zřejmě poprvé kulatých).     

HTC

Tchajwanská společnost neprožívá nejlepší léta ve své historii. Navzdory povedenému HTC 10 o ní není téměř slyšet. V Německu se to HTC pokusí změnit s dvojicí nových modelů střední třídy – Desire 10 Lifestyle a Desire 10 Pro. Hovoří se také o možném uvedení nové generace akční kamerky RE. Nebo se snad konečně dočkáme i chytrých hodinek z dílny této společnosti?

Huawei

Klepněte pro větší obrázek
Tisková konference společnosti Huawei proběhne ve čtvrtek v dopoledních hodinách

Oproti minulým letům nebudeme svědky premiéry nového vrcholného modelu značky. Přesto Huawei ukáže novinek více než dost. Spekuluje se o zcela nové rodině (možná podznačce typu Honor), která má být určena především ženám. V souvislosti se jménem se nejčastěji skloňuje označení Nova. Vzhledem k datu představení prvních hodinek Huawei Watch, je možné, že se setkáme i s novou generací kulatých hodinek. Z dalších předběžných spekulací vyplývá možné uvedení nového tabletu.

Lenovo + Moto

Jestliže jiné společnosti dělají s novinkami pro podzimní část roku drahoty, Lenovo (Moto) na to jde jinak. Ve videu, které zveřejnila na svém Youtube kanále odhaluje, že se dočkáme nového příslušenství (Moto Mods) pro modely Moto Z a Moto Z Force. Dalším produktem bude nový tablet a těšit se rovněž můžeme na novou intiutivní klávesnici. Co se týká „hlavní“ značky Lenovo, resp. subbrandu Vibe, může Lenovo ukázat například nástupce loňského fotomobilu Vibe Shot.

LG

Klepněte pro větší obrázek
360stupňové reproduktory od LG s označením PH1, PH2, PH3 a PH4.

Ačkoliv jihokorejská LG bude mít v Německu svůj stánek, všechny oči budou na začátku září upřeny za oceán do San Franciska. Právě tam totiž bude 6. září představen nový model LG V20 se dvěma displeji a skvělým zvukem. Na veletrhu IFA bude LG vystavovat mj. čtveřicí nových Bluetooth reproduktorů. Divočejší spekulace dokonce hovoří o možnosti představení další generace zahnutého modelu LG G Flex 3. Po roce by mohlo dojít i k představení nepříliš populárních chytrých hodinek LG Watch Urbane.

Co ještě zbývá? Samsung, Sony… a také Apple

Kapitoly článku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , Alcatel Idol 4, Alcatel Idol 4s, Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Apple iPhone SE, Asus Zenpad 3S 10 (Z500M), HTC 10, HTC 10 Evo, HTC 10 Lifestyle,