Duel dvoujader: LG Optimus 2X – Samsung Galaxy S II

Výrobci se předhánějí, kdo z nich nabídne výkonnější dvoujádrový smartphone. Který z dvojice LG Optimus 2X a Samsung Galaxy S II je na tom aktuálně lépe?

Dvoujádrové smartphony a tablety byly hlavním lákadlem letošního MWC v Barceloně, podobně vybavené přístroje se stanou trendem celého roku 2011. Své produkty se dvěma jádry představily firmy LG (Optimus 2X, 3D a Tab), Samsung (Galaxy S II a Tab 10.1), Motorola (Atrix a Xoom), RIM (BlackBerry PlayBook) a HP (TouchPad). Jak se přítomnost dvou jader projeví na výkonu zařízení a jak ovlivní jejich výdrž? To jsou otázky, které si klade většina návštěvníků, na spolehlivé odpovědi je ale ještě příliš brzy.

Server Anandtech již provedl srovnání výkonu všech čtyř existujících dvoujádrových mobilů, nám se přímo na výstavišti povedlo provést jiný výkonový test s androidovou aplikací Quadrant na dvou hlavních konkurentech: Samsungu Galaxy S II a LG Optimus 2X. Smartphony mají jiný procesor (LG nVidia Tegra 2, Samsung Exynos 4210), jinou úhlopříčku displeje (LG 4", Samsung 4,3") a jejich výrobci měl jinou dobu na ladění (LG představilo Optimus 2X naživo na přelomu roku, Samsung 13. února na MWC). Proto výsledek našeho minitestu ve videu není nikterak překvapivý.

Diskuze (41) Další článek: Huawei vtrhne s mobily na český trh. Už brzy

Témata článku: LG, Samsung, , , , , Blackberry Playbook, Blackberry Playbook 32GB Wi-Fi, Blackberry Playbook 64GB Wi-Fi, HP Touchpad, HP Touchpad 32GB Wi-Fi, LG Optimus, LG Optimus 2X, Motorola Atrix, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Sam, Galaxy s, Samsun, GAL