Edge of Fire a balík retro her (mobilní hry)

Poslední ráno války. Vítr přivání chlad, kouř z ohňů a nářek nepřátel. Sbírka 15 v 1 obsahuje tanky i závody, dokonce i dva nové dynamické skiny.

Vyzkoušejte zábavné mobilní hry a odreagujte se při hraní těchto titulů: akční válečné bojovky Edge of Fire, legendární střílečky Rainbow Invaders, balíku 15 nejrůznějších logických her Retro Games 3 a už třetím lámáním hlav nad úkoly Dr. Kawashimy. Hry podporuje většina v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Matěj Gause


Edge of Fire

Druhá světová válka patří mezi neustále omílané téma ve hrách, přesto jakoby přitahovala nové hráče a davy lidí, kteří se chtějí zapojit do osvobozování Evropy od nacistického teroru. Edge of Fire je přesně ten typ stříleček, kterou musíte projet od začátku do konce bez vydechnutí. Strhující akční podívaná se střídá s chvílemi neobyčejného herního opojení ze stovek mrtvých nepřátel a potřebujete ještě víc. Jednoduchý princip, který vás posadí do různorodých scén válečné Evropy, je vsutku efektivní záležitostí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na začátku každé mise se objevíte v určitém prostředí a musíte se vyhýbat nepřátelským střelám a dalším kulkám od vojáků nebo bossů, kteří na vás chrlí válečný oheň z různých zabarikádovaných koutů mapy, takže se ani vlastně nepohybujete a jen se soustředíte na přesně zamířené dávky z vašeho samopalu. Edge of Fire je také pastva pro oči. Realistické grafické zpracování se opravdu povedlo. Hlavní hrdina se se svými nepřáteli nemazlí. Zbrojní arzenál je vskutku velký a během akce ochutnáte také sílu napalmu a dalších zbraní hromadného ničení. Edge of Fire je zkrátka parádní střílečka, která vás chytne a jen tak nepustí.

Edge of Fire (akční, bojová):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HNQBL na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Rainbow Invaders

Jedna z nejznámějších her všech dob, která spatřila světlo světa snad na všem na čem se dá hrát, přišla konečně na mobilní telefony a to hned v kompletně novém kabátku! Vaším úkolem je sestřelit co možná nejvíc nepřátel bušením do horké klávesnice ‘5’. Samozřejmě vývojáři si dali záležet, aby přinesli starý dobrý hit z konzolí a herních automatů a zároveň něco nového, a tak vznikli pohádkoví Rainbow Invaders. Co mají emzáci z kostiček společného s pohádkou?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Noví Invaders doslova hrají barvami, a tak během neustálého kmitání z jedné strany na druhou narazíte na poměrně barevné spektrum nepřátel a krásné duhové pozadí. Hlavním rozdílem oproti ostatním verzím je, že se příšerky pohybují rychleji vertikálně i horizontálně, takže někdy máte, co dělat, abyste je všechny zneškodnili, nebo si ukořistili nějaký ten bonus. Celkově se nejedná o nic revolučního, i když RainBow Invaders stále nabízejí solidní porci zábavy v podobě kdysi slavného hitu.

Rainbow Invaders (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HUFWS na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Retro games 3: 15 in 1 Hot Pack

Další pořádný balík různých logických her, které oživí váš mobilní telefon. Pokud něco opravdu miluji na mobilních hrách, tak nadupané balíky, ve kterých se soustředí snad všechno to, co mělo někdy nějaký úspěch. Retro games obsahují nový set opravdu klasických her jako Tetris. Tahle legendární hříčka patří vůbec mezi veterány herní zábavy, a tak není divu, že ve sbírce nechybí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Na Retro Games je zajímavé, že ačkoliv nabízí 15 různých modifikací logických her, tak všechno je stereotypně složené z kostiček. Nejpřirozeněji do toho samozřejmě zapadá Tetris. Další hry, ve kterých sestřelujete kosmické lodě, nebo ujíždíte světelnou rychlostí jako o závod a překonáváte překážky už bohužel moc zábavy nepřinesou. Celkem kvalitní hratelnost se tak střídá s chvílemi naprosté nudy, kterou nezachrání ani střídající se dynamické skiny.

Retro games 3: 15 in 1 Hot Pack (arkády):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HLACS na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Brain Exercise 3 with Dr. Kawashima

V Japonsku již legendární Dr. Kawashima, který se proslavil hlavně díky konzoli Nintendo DS, přišel v pokračování i na mobilní telefony. Hra proklamuje, že vás doopravdy naučí procvičovat naše logické myšlení a různé oblasti přirozených logických schopností. Jako jedna z mála her byla také testována v opravdové laboratoři, kde testeři měli na hlavě všemožné senzory, které monitorovaly aktivitu určitých částí mozku při hraní na mobilním telefonu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Nová sbírka vás tak doslova zavalí zábavnými mini-hrami, ve kterých se snažíte co nejrychleji splnit úkoly. I když se hra na první pohled zdá jako úplně jednoduchá záležitost pro malé děti, tak se nenechte zmást! V některých levelech budete totiž mít určitě problémy. Hra tak stále nabízí nové možnosti a znovu se k ní budete vracet, abyste pokořili předešlé nezdary.

Brain Exercise 3 with Dr. Kawashima (logická):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HCQSN na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).


© 2009 ELECTRONIC ARTS INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Diskuze (3) Další článek: Nexus One: týden se supertelefonem (video)

Témata článku: , , , , Střela, A/B, Jednoduchá záležitost, Vybraná hra, F +, Ret, Edge +, Hlavní hrdina, Pořádný balík, Mobil, Nintendo DS, Balík, Veterán, Ničení, Bali, Arkáda, Barevné spektrum, Dav lidí, Kvalitní hra, Nový set, MOBI