Energie na cesty: Nokia představila nové barevné nabíječky

Se stále se zvětšujícími displeji stoupá také spotřeba elektrické energie. Některé telefony mají problémy i v běžném provozu vydržet zapnuté celý den. Řešením může být cestovní nabíječka, kterou nabízí mnoho různých výrobců. Se svou troškou do mlýna přišla také Nokia, když představila novou cestovní nabíječku DC-19. Současně potěšila i příznivce bezdrátového nabíjení, když ukázala také novou bezdrátovou nabíječku DT-601.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
DC-19 bude dostupná v modré, žluté a bílé barvě.

Cestovní nabíječka DC-19 vypadá jako balíček hroznového cukru. Má totiž podlouhlý válcovitý tvar o rozměrech 99,5 × 25,4 mm. Nejdůležitějším parametrem je její kapacita, ta dosahuje hodnoty 3 200 mAh. Vystačí tak k plnému dobití téměř všech dnešních mobilních telefonů. O stavu nabití dokáže informovat LED dioda. Nabíječka obsahuje jak microUSB konektor pro nabíjení této nabíječky, tak klasický USB port pro nabíjení potřebného zařízení. V pohotovostním režimu nabíječka vydrží až 6 měsíců. Po půl roce vám ale už moc energie nedodá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
DT-601 bude možno zakoupit v 5 barevných verzích (černá, bílá, žlutá, modrá a červená).
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Bezdrátová nabíječka DT-601 živě

Druhou představenou nabíječkou je inovovaná bezdrátovka DT-601. Je menší, lehčí a skladnější. Namísto oválného tvaru minulé generace má kruhový půdorys. Její rozměry jsou 65 × 9 mm. Nechybí LED dioda, která informuje o tom, zda na ní máte správně „připojené“ zařízení. Kabel pro připojení k elektrické síti měří 1,5 m. Povrch samotné nabíječky se blíží úpravě softw-touch, což by mělo zajistit především větší přilnavost přístroje. Podporuje standard Qi, a tak s ní nabijete jakékoliv kompatibilní zařízení.

Cena obou nově představených nabíječek bude 29 dolarů (600 Kč). Prvních kusů by se měli dočkat zákazníci na východě Asie, následně poputuje příslušenství do Evropy a Ameriky.

Diskuze (53) Další článek: Sony Xperia Z1, SmartWatch 2, SmartShot: známe ceny novinek

Témata článku: Nokia, , , Bar, Pře, Cestovní nabíječka, Nov, Kruhový půdorys, Energie, Nejdůležitější parametr