Energizer P18K: mobil s obří baterií je na Indiegogo. Zatím o něj nikdo nemá zájem

Energizer na veletrhu MWC 2019 ukázal smartphone s obří baterií. Power Max P18K se mohl pyšnit akumulátorem o kapacitě 18 000 mAh (z nuly na sto se zrychleně dobil za 8,5 hodiny!), měl však ke kompaktnosti daleko. Tloušťka 2,2 centimetru ukázala, že se jedná spíše o powerbanku s přilepeným displejem a třemi fotoaparáty. Na stánku Energizeru však byl vystavován pouze prototyp, u kterého fotoaparáty zajížděly do těla telefonu a vyskakovaly zpět, jak se jim zachtělo...

Smartphone P18K nyní zkouší prorazit v rámci crowdfundingového portálu Indiegogo. A to bez jakékoliv zmínky značky Energizer. Tu používá francouzská společnost Avenir Telecom v oblasti smartphonů, a zřejmě jí licenční podmínky zakazují produkt se značkou Energizer financovat komunitně. Výsledkem je tak smartphone, který má za cíl vybrat 1,2 milionu dolarů (!), po dvou dnech však v kolonce „získaných financí“ svítí velká černá nula. A není divu, i „akčních“ 550 dolarů (tj. 12 500 Kč bez poštovného) za průměrný smartphone (pouze s nadstandardní baterií), to je zkrátka příliš mnoho.

Videopředstavení P18K z portálu Indiegogo:

P18K nabídne 6,2" LCD displej s rozlišením 2 280 × 1 080 pix, výkon dodává MediaTek Helio P70 s 6GB RAM, 128GB paměť při vložení microSD karty až zdvojnásobíte. Z horní hrany se vysouvá duální selfie (16 + 2 Mpx), na zádech je umístěn trojitý fotoaparát (12 + 5 + 2 Mpx) s přisvětlením. Baterie o kapacitě 18 000 mAh poslouží v případě potřeby jako powerbanka pro nabíjení dalších zařízení, čtečka otisků prstů je umístěna na boku. Chybět nemá ani podpora dvou SIM karet.

Bude mít P18K úspěch nebo se z něj stane absolutní propadák? Připomeňme, že předchůdce P16K byl nakonec zrušen a na trh se vůbec nedostal.

Diskuze (43) Další článek: Podívejte se, jak vypadala obří vývojářská deska pro první iPhone

Témata článku: , , , , , , , , , Avenir Telecom, Mobil, Displej, MAh, Nadstandard, MOBI, Případ potřeby, Portál, Nula, MicroSD karty, Ind, Absolutní propadák, Energize