Eurotel Smartphone s operačním systémem od Microsoftu (test)

Eurotel Smartphone je dalším mobilem, který v sobě skrývá operační systém od Microsoftu. Jedná se chytrý mobil s bohatou výbavou multimediálních funkcí a rozměrným barevným displejem s 65 000 barvami.

Vyfocené obrázky

 

 

 

 
Kvalitu fotografií můžete posoudit z těchto momentek; zvětšeniny jsou originální obrázky beze změn.

 
Program pro zobrazení obrázků a fotek

Programy

Vzhledem k tomu, že v mobilu běhá běžný operační systém, není problém do mobilu doinstalovat další aplikace, pokud máte místo v paměti nebo na kartě. Na standardně dodávané MMC kartě 32 MB je několik aplikací, které si můžete do mobilu nainstalovat, např. demo česko-anglického slovníku, několik her apod. Další hry si můžete stáhnout např. z adresy www.smartphone.net, samozřejmě jde o dema, která musíte po určité době používání zaplatit, ceny se pohybují řádově v dolarech, takže to docela jde. Instalace programů je prostá, připojíte mobil a spustíte exe soubor. Na mobilu pak dokončíte instalaci – jen zvolíte, zda se má programu uložit na kartu nebo do paměti.

   

Vzhledem k tomu, že ve Smartphonu chybí základní programy, které by umožnily např. ukončit běžící aplikace, softwarový reset či práci se soubory na disku, je vhodné si alespoň tyto základní utility pořídit.

Bezproblémová synchronizace

Jak jsem psal už výše, k mobilu se standardně dodává datový kabel pro USB, kromě něj lze s počítačem komunikovat přes infračervený port, který se nachází na horní části přístroje. Bluetooth bohužel chybí, nicméně pro přenos dat je stejně USB nejrychlejší. Navíc kabel stačí jen připojit a synchronizace proběhne automaticky. Právě synchronizace dat, tedy kalendáře, úkolů, kontaktů a e-mailů, je silnou stránkou zařízení s Pocket PC. Nainstalujete program ActiveSync, provedete několik základních nastavení a kdykoliv se připojíte, jsou data během několika desítek sekund „vyměněna“. Na to zkrátka Symbian zatím nemá.

  
Základní okno programu Activesync --- Právě probíhá synchronizace.


Co dělat s konfliktními položkami?

 
Nastavení synchronizace kontaktů, e-mailů apod.

Hodně dobrý

Eurotel Smartphone je výborný mobilní telefon, který kombinuje vlastnosti běžného mobilu a částečně kapesního počítače. Má výborný plánovač, e-mailový klient, dobře pracuje s kontakty, nabízí i multimediální možnosti, zkrátka všestranný pracovní nástroj, s nímž se lze díky dodávané kamerce i pobavit. Dotovaná cena Eurotel činí jen 12 995 Kč, nedotovaný si mobil můžete pořídit za 18 995 Kč. Bohužel, musíte počítat s tím, že je mobil blokovaný na operátora. Za ten týden, kdy jsem mobil používal, jsem se s ním dokonale sžil, i když mi to trvalo déle než u běžných značek jako Nokia nebo Siemens, protože je to přece jen něco jiného.

Kompletní parametry mobilu najdete v naší databázi včetně aktuálních cen.

Plusy a mínusy

+ kvalitní barevný displej
+ povedený operační systém
+ bezproblémová a rychlá synchronizace
+ kvalitní prohlížeč internetu
+ špičkový kalendář a telefonní seznam
+ stále se rozšiřující základna dalších programů

- absence Bluetooth
- nedokonale zpracovaný úkolovník
- chybí česká lokalizace vč. české T9

Témata článku: Microsoft, , , , , , , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Nokia 7650, SMA, Euro &, Systém, Euro, System, Operační systém, Rychlá synchronizace, Smartphone, Micro, Mic, Necelý den, Instalace programů, Test