Evleaks: Druhá generace One mini bude velká a slabá

Unikly specifikace HTC s pracovním názvem M8 mini. Nebude úplně slabý, ale ani ne tak výkonný, aby před přívlastkem „mini“ mohl nést jméno vlajkové lodi.

Evan Blass na svém @evleaks zveřejnil parametry připravovaného HTC M8 mini. To je zmenšená verze nadcházející vlajkové lodi, která koncem března nahradí stávající model One.

Problém „mini“ verzí byl v minulosti ten, že nešlo o zmenšené verze těch superphonů, na které odkazuje typové označení, ale o telefony se stejným designem, menšími rozměry, ale také výrazně slabší výbavou. Pak ale přišla Xperia Z1 Compact a změnila pravidla hry – do menšího těla (i když úhlopříčka 4,3" není úplně malá) se opravdu vměstnala špičková výbava. Čekali jste s nadějí, jak naváže HTC?

Klepněte pro větší obrázek 
Také „M8 mini“ bude mít tlačítka na displeji.
obr.:
koncept od Nikolaie Prettnera.

Jestli má @evleaks pravdu, tak to na Tchajwanu vzali za kompletně špatný konec. Telefon je velký a slabý. Je o dvě desetiny palce větší než Xperia Compact, o dvě desetiny palce větší než současný One mini a o pouhé dvě desetiny palce menší než současný One. A pak je tu výbava. Jistě, telefon není slabý, ale to by před přívlastkem „mini“ nesměl mít jméno vlajkové lodi značky…

  • procesor: Quallcomm Snapdragon 400 (čtyči jádra na frekvenci 1,4 GHz)
  • displej: 4,5" IPS, rozlišení 1 280 × 720 pixelů
  • operační paměť: 1GB
  • úložiště: 16GB +microSD
  • fotoaparát: zadní 13MPx, přední 5MPx
  • konektivita: Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • OS: Android 4.4.2 KitKat, Sense6.0

Zajímavé je, že podle této specifikace HTC opustí ultrapixelový fotoaparát, který má současná řada One. Nástupce dnešního One má být představený na konci března a dá se očekávat, že mini varianta přijde ještě o několik měsíců později.

Diskuze (10) Další článek: Tablet Samsung + internet = 397 Kč/měs.

Témata článku: HTC, , , HTC One mini, HTC One mini 2, Sony Xperia Z1, Sony Xperia Z1 Compact, Gen, Druh, Min, Mini +, Typové označení, Generace, SLA, Evleaks, Mini, Xperia compact