Exynos 7420 od Samsungu pohání i samostatné VR brýle od Idealens

Samsung je nejen výrobcem spotřební elektroniky, jmenovitě také smartphonů, tabletů a příslušenství, ale také dodavatelem součástek pro jiné další výrobce. Naposledy daly jeho součástky vědět v podobě samostatných brýlí virtuální reality, které nesou označení Idealens K2.

Klepněte pro větší obrázek
Virtuální brýle Idealens K2 běží na čipsetu od Samsungu

Příslušenství je zcela samostatným přístrojem pro virtuální realitu, a nečekejte žádné suché zipy a řemínky, brýle drží za hlavou pomocí masivní kovové spony, které je vepředu a vzadu vypolstrovaná. Zařízení je zcela samostatné, nepotřebuje tedy vložení smartphonu, jako u většiny jiných brýlí.

S trochou nadsázky tyto brýle vypadají, jako bych v nich byl „nacpán“ Galaxy S6 spolu s Gear VR. Idealens K2 je postaven na osmijádrovém procesoru Exynos 7420 od Samsungu (najdeme jej právě v rodině modelů řady Galaxy S6) a na 3GB RAM, interní paměť má 32 GB. Samotný displej má úhlopříčku 3,81" a rozlišení 2 560 × 1 440 pix, má tedy velmi slušnou jemnost 771 ppi. Vše doplňuje 3 800mAh baterie, přičemž samotné brýle váží 295 gramů.

Pozorovací úhel je 120 stupňů, latence je pouhých 17 ms, obnovovací frekvence obrazu je zase 90 Hz. Příslušenství běží na operačním systému, který výrobce označuje jako „Ideal OS“. Pod těmito slůvky ale nehledejte nic jiného, než lehce upravený Android. Ovladače najdete po stranách, vlevo se nacházejí ovladače hlasitosti, vpravo zase dotykový touchpad. Cena a dostupnost je však v tuto chvíli neznámá.

Má podle vás budoucnost vkládat smartphony do brýlí virtuální reality nebo je výhledově „převálcují“ samotatné virtuální brýle s veškerou potřebnou elektronikou a displejem? Podělte se o váš komentář v diskusi pod článkem.

Via Phonearena

Diskuze (1) Další článek: Sony Xperia E5 tentokrát už oficiálně. Mohla být levnější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Obnovovací frekvence, Pozorovací úhel, Samsun, Dotykový touchpad, Idea, Sam,