Foťák Samsung používá Androida jako hledáček a ovladač

Kromě špičkového smartphonu a zajímavého tabletu přivezl Samsung na veletrh CES do Las Vegas také jeden zajímavý kompaktní fotoaparát (model SH100). Čím nás zaujal? Tím že se umí bezdrátově spojit s Androidem vybavenými telefony a ty pak používá jako hledáček a dálkové ovládání. Konkrétně je jmenovaný Samsung Galaxy S, ale stačí doinstalovat aplikaci a mělo by to fungovat s jakýmkoliv Androidem. O plynulost přenosu se není třeba obávat, přístroje se totiž spojují přes Wi-Fi, a tak je přenosová rychlost dostatečná. Mobil také dokáže foťáku předat z GPS získané informace o zeměpisné poloze, na které byl ten který snímek pořízen (takový komplikovanější geotagging).

Bezdrátových vychytávek má tenhle kompakt více, ať už jde o standard DLNA, nebo zcela obyčejné Wi-Fi pro bezdrátovou synchronizaci s počítačem. Všechno to zní moc pěkně, teď už si jen musíme počkat na březnový začátek prodeje. Cenu fotoaparátu odhadujeme na 7 000 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Samsung SH100
Diskuze (9) Další článek: Nokia 3700 Classic: zahnutá Nokia, která nebyla

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Foťák, Sam, Ovladač, Jak, #Android, F +, Samsun, Hledáček,