Galaxy S8 má mít nový design, inovovaný fotoaparát a lepší umělou inteligenci

Průběh telekonference víceprezidenta mobilní divize Samsungu, Lee Kyeong-tae, s analytiky odhalil některé z detailů připravovaného Galaxy S8. Podle jeho vyjádření bude mít telefon „úhledný“ design, vylepšený fotoaparát a pokročilou umělou inteligenci.

Je jasné, že v tomto případě se jedná o narážku na nedávné odkoupení umělé inteligence VIV od původních tvůrců Siri. Lee Kyeong-tae však přímou integraci VIV do Galaxy S8 nepotvrdil. Myslíme si však, že po problémech Notu 7 se jihokorejci budou chtít „es osmičkou“ opět vytáhnout, a kde jinde v praxi předvést zřejmě nejpokročilejší mobilní umělou inteligenci, než právě u „es osmiček“.

„Vylepšený“ fotoaparát by měl znamenat použití duálního fotosnímače. Z pohledu dalších senzorů se nejčastěji skloňuje skener očí, který zažil svůj neúspěšný debut již u Galaxy Note 7. A co se týká designu, spekuluje se o tom, že Samsung, po vzoru Xiaomi Mi Mix, u telefonu použije displej přes většinu čelní strany.

Telekonference se samozřejmě točila i okolo problémů zmiňovaného Notu 7. Dřívější šéf Samsungu a jeho nynější spoluvýkonný ředitel, J.K. Shin, potvrdil, že Samsung spolupracuje s celou řadou institucí a nezávislými experty, aby objasnil možné příčiny problémů v oblasti hardwaru, fotwaru a samotné výroby. Shin dodal, že vyšetřování určitě nějakou dobu zabere. Jakmile budou známý nějaké výstupy, budou všechny komunikovány i s širokou veřejností.

Zmíněno bylo také duo modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge, které mobilní divizi Samsungu v současné době drží nad vodou. Samsung se na ně bude muset spolehnout na předvánočním trhu, a vlastně celkově po dobu dalších pět měsíců, než bude uveden do prodeje Galaxy S8. Ale tyto starší modely to nan trhu tak lehké mít nebudou, protože jim narostla nová konkurence v podobě smartphonů Google Pixel a nových iPhonů.

Via WSJ

Diskuze (25) Další článek: Google koupil startup zaměřený na sledování očí, technologie se hodí pro ovládání chytrých brýlí

Témata článku: Samsung, , , Google Pixel, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Mi Mix, Galaxy s, Oblast hardwaru, F +, Mít, Nový design, Vylepšený fotoaparát, Děs, Nov, Samsung Galaxy s, DESI, Lep