Gionee Elife E8 a Marathon M5: obří fotky i výdrž

Gionee uvede na trh dva extrémní modely. První Elife E8, který dokáže vyfotit 120Mpx fotografii a druhý model Marathon M5 chlubící se 6020mAh baterii.

Společnost Gionee proslavily zejména modely řady Elife, které byly ve své době vůbec nejtenčí na světě. Na mobilním trhu se s těmito telefony přitom můžeme setkat i pod jinými značkami. Příkladem je Kazam Tornado 552L, když v originále jde o Elife S7. Podobný osud tak může potkat i nově představené modely, kterými jsou obří Gionee Elife E8 a Gionee Marathon M5 s těžku uvěřitelnou kapacitou baterie 6020 mAh.

Klepněte pro větší obrázek
Gionee Marathon M5 má největší baterii mezi všemi telefony na světě.

Gionee Elife E8 nabízí 6palcový AMOLED displej s QHD rozlišením (2 560 × 1 440 pixelů) chráněného tvrzeným sklem Gorilla Glass 3. Výkonnou jednotkou je osmijádrový 64bitový procesor MediaTek Helio X10 s taktem 2 GHz a grafický akcelerátor PowerVR G6200. RAM paměť dosahuje velikosti 3 GB a vnitřní úložiště pojme až 64 GB dat a je možné ho dále rozšířit paměťovou kartou (max. 128 GB). Samozřejmostí je podpora LTE, Wi-Fi (802.11 ac/b/g/n), Bluetooth 4.0, NFC nebo GPS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Fotoaparát poskytuje jako vůbec první u Androidů bezztrátový zoom a jeho čočka je kryta safírovým sklíčkem.

Čínská společnost si u tohoto modelu dala rovněž záležet na foto výbavě. Hlavní hvězdou je 24Mpx zadní fotoaparát s dvěma přisvětlovacími LED diodami a softwarovým trikem, který dokáže vytvořit fotografii o celkovém rozlišení 120 Mpx. Hlavní fotoaparát se skládá ze 6 čoček, má také optickou stabilizaci a dokáže natáčet video ve 4K rozlišení. Spuštění fotoaparátu trvá pouhé 0,8 sekundy a doba ostření se má pohybovat v rozmetí 0,08 až 0,2 sekundy. Čelní kamerka disponuje rozlišení 8 Mpx.

Klepněte pro větší obrázek
Fotoaparát na rozdíl o některých konkurentů nevystupuje z těla telefonu.

Další zajímavostí je přítomnost čtečky otisků prstů pod fotoaparátem a podpora dualSIM. Velikost vestavěného akumulátoru je 3520 mAh. Elife E8 využívá systému Android ve verzi 5.1 Lollipop s vlastní grafickou nadstavbou Amigo UI 3.1. Na čínském trhu se objeví již 15. června a v srpnu přijde i do Indie. O další expanzi se zatím nehovoří. Cena byla stanovena na nemalých 3999 čínských juanů (15 600 Kč bez daně).

Opravdový maratonec

Druhým modelem, které Gionee představilo je Gionee Marathon M5. Z názvu jasně vyplývá, který parametr je zde nejzajímavější, ale pojďme popořádku. Jeho AMOLED displej má úhlopříčku 5,5 palců a HD rozlišení (1 280 × 720 pixelů). Výkon mu dodává čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz a 2GB RAM paměť a 16GB úložiště v případě potřeby rozšíříte paměťovou kartou. Na zádech se pak nachází hlavní fotoaparát s 13Mpx snímačem.

Klepněte pro větší obrázek
Ačkoliv má Gionee Marathon M5 obří kapacitu baterie, má v pase pouhých 8,5 mm.

Hlavní roli zde ale hrají inovativní řešení dvou samostatných baterií, kde každá má hodnotu 3010 mAh. Dohromady tedy má telefon k dispozici 6020 mAh. Nechybí podpora rychlého nabíjení, čemuž napomáhá i to, že se dobíjí obě baterie současně. Výrobce uvádí, že telefon by měl zvládnout až 4 dny v plné zátěži bez potřeby dobíjení, to vše i díky softwarovým optimalizacím. V modelu Marathon M5 nechybí ani extrémně úsporný režim, který slibuje, že při zbývajících 5 % baterie telefon zvládne fungovat ještě 62 hodin.

Klepněte pro větší obrázek
Gionee Marathon M5 podporuje funkci dualSIM i vysokorychlostní připojení k internetu známé jako LTE.

Gionee Marathon M5 se bude prodávat v černé, bílé a zlaté variantě. Na pultech čínských obchodů se objeví 25. června letošního roku za koncovou cenu 2 299 čínských juanů (9 000 Kč bez daně).

Diskuze (9) Další článek: Huawei P8 si S 6kami hlavu nedělá. Jak zareaguje Samsung?

Témata článku: , , , , , , , Kazam Tornado 348, Bezztrátový zoom, F +, Podpora dualSIM, Inovativní řešení, Celkové rozlišení, Eli, Čínský obchod,