Google vypustil Android 5.1 Lollipop. Obsahuje užitečné novinky

Google dnes oznámil vydání akualizované verze operačního systému Android. Jde o drobnější update v rámci distribuce 5.1 Lollipop. Nová verze obsahuje několik drobných, ale užitečných vylepšení. Aktualizace se v první vlně dostane na referenční zařízení Googlu, smartphone Nexus 6 od Motoroly a tablet Nexus 9 od HTC.

Klepněte pro větší obrázek

Systém obsahuje vylepšení stabilizace a zvýšení výkonu. Obsahuje některé nové funkce pro smartphony s podporou více SIM karet. Užitečnou funkcí je Device Protection, která zajistí zamknutí zařízení při ztrátě či odcizení i v případě, že nálezce provede reset zařízení. Odemknout jej půjde až přihlášením majitele do Google účtu. Tato funkce bude dostupná pro většinu zařízení s Androidem 5.1 Lollipop.

Klepněte pro větší obrázek

Součástí systému se také nově stává podpora funkce HD Voice. Hlasové hovory ve vyšší zvukové kvalitě mohou probíhat pouze v případě, že tuto funkci podporuje také mobilní operátor. Novinkou v systému je také možnost připojit se k Wi-Fi nebo ovládat spárovaná Bluetooth zařízení přímo z roletky rychlého nastavení.

Diskuze (45) Další článek: Lenovo A6000: smartphone s LTE překvapí výkonem

Témata článku: Google, , , , , HTC Nexus 9, HTC Nexus 9 32GB LTE, HTC Nexus 9 32GB Wi-Fi, Motorola Nexus 6, Motorola Nexus 6 64GB, Referenční zařízení, Google +, Novinky, Bluetooth zařízení, Obsah, #Android, Nov, Rychlé nastavení, Nálezce,