Gresso Avantgarde: Slunce, Měsíc, dřevo a zlato

Vertu dostalo vážnou konkurenci. Je ze zlata a drahého dřeva, má Windows Mobile a cenu malého automobilu.

Již v listopadu minulého roku jsme přinesli informace o nově vznikajícím výrobci luxusních mobilních telefonů, společnosti Gresso. Po dlouhé odmlce o sobě opět dal vědět a z připravované pětice telefonů odhalil první dva modely. Tato dvojice přístrojů tvoří kolekci Avantgarde, zbývající trojice přístrojů zatím zůstává utajena. Víme jen tolik, že příští řada ponese název Black Aura.

luna_and_sol_1.jpg luna_and_sol_2.jpg gresso_obrazek_na_titulni_stranku.jpg 
Slunce a Měsíc jsou symbolem protikladů, kdežto Sol a Luna jsou si více než podobné

Oba přístroje z kolekce Avantgarde jsou vyrobeny z exkluzivních materiálů. Tělo telefonu je vyrobeno z tvrdého ručně opracovaného černého dřeva, které celých 200 let rostlo kdesi v Africe. Další surovinou, která je na těle telefonu rozpoznatelná na první pohled je zlato. Kryt baterie je vyroben z nerez oceli a zadní stranu telefonu zdobí ještě zlaté písmeno G. Operačním systémem obou přístrojů je Windows Mobile 6 Standard.

Oba smartphony jsou schopny pracovat ve třech pásmech sítě GSM (900/1800/1900). O datové přenosy se postará technologie GPRS třídy 10 a Bluetooth 1.2. Dále najdeme ve výbavě 2Mpx fotoaparát, hudební přehrávač a další funkce vyplývající z použitého operačního systému. Stejné jsou i rozměry telefonů 119,5 x 48 x 14 mm a dodávaná baterie Li-Ion s kapacitou 1100 mAh. Výdrž v pohotovostním stavu uváděná výrobcem je až 150 hodin a nebo čtyři hodiny hovoru. Vestavěná paměť dovolí uložit 64 MB dat, v případě potřeby je možné ji rozšířit paměťovou kartou o velikosti až 2 GB.

První avantgardista byl pojmenován stejně jako jeho jiný luxusní telefon z dílny Nokie. Avantgarde Luna hned při prvním pohledu zaujme plochou klávesnicí s římskými číslicemi, spolu s navigační klávesou a ostatními tlačítky samozřejmě ve zlatě. Výrobce deklaruje, že se jedná o první telefony s numerickou klávesnicí s římskými číslicemi. Ty jsou vyřezány pomocí laseru a pokryty speciální vrstvou odolnou proti poškrábání. Aktivní (TFT) displej s QVGA rozlišením je chráněn safírovým sklíčkem, zamrzí jen schopnost zobrazit pouhých 65 tisíc barev. Hmotnost telefonu činí 128 gramů.

luna_0.jpg luna_1.jpg luna_2.jpg luna_3.jpg

Druhý výtečník nese protikladný název Avantgarde Sol (Luna je Měsíc, Sol Slunce). I jeho numerické klávesy jsou označeny římskými číslicemi, ale liší je jejich provedení. Jsou vyrobeny precizní soustružnickou technologií charakteristickou pro zlatnictví zajišťující mimořádný stupeň přesnosti v každém detailu. Nad displejem opět podtrhuje luxusní provedení zlatý trojúhelník nad logem výrobce. Ostatní parametry displeje jsou shodné s Lunou, liší se pouze hmotnost. Možná právě kvůli zlatým tlačítkům je trochu těžší, váží 135 gramů.

sol_0.jpg sol_1.jpg sol_2.jpg sol_3.jpg

Těžko říct, na kterých trzích na tyto klenoty narazíme, napovědět mohou snad jen podporované sítě a předinstalované jazyky: angličtina, francouzština, němčina, ruština, italština, španělština, holandština a zjednodušená čínština. Pokud se vám líbí, pak si na „Měsíční“ model připravte 5 000 euro (140 800 Kč) a na „Sluneční“ 7 000 euro (197 120 Kč).

Diskuze (7) Další článek: Používejte iPhone s vlastní SIM už dnes

Témata článku: , Slunce, Ava, Měsíc, Meš, Dodávaná baterie, DRE, Luxusní provedení, GRE, Dřevo