GSM autoalarm EMA: nenápadný hlídač [recenze]

Chcete chránit svého čtyřkolového miláčka a příliš neproinvestovat? Možná bude GSM alarm Ema stvořen právě pro vás.

Cena

A kolik takhle sranda vlastně stojí? Do svých peněženek nebudete nuceni sahat hluboko, v porovnání s jinými GSM alarmy obdobné funkce vychází Ema vítězně, na což ostatně výrobce v reklamní kampani sází. Cena samotného alarmu je 2 990 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Ema s připojeným externím PIR čidlem

Prodlužovací kabel s 12V zásuvkou pořídíte přímo u výhradního prodejce za 149 Kč a poslední věc, externí PIR pohybové čidlo, bude vaše za 699 Kč. Až by se chtělo teleshoppingově zvolat: No není to krásné? Je to krásné!

Příslušenství

Ani v této kapitolce se nedočkáme sáhodlouhého vyprávění. Jediné dvě věci, které lze k Emě dokoupit jsou externí (kabelové) PIR pohybové čidlo o rozměrech 38 x 42 x 69mm a prodlužovací, dvoumetrový 12V kabel.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Příslušenství GSM Alarmu Ema, PIR čidlo a prodlužovací kablík

Externí čidlo přijde vhod, když hodláte Emu umístit kupříkladu do kufru automobilu. Slouží k filtrování nechtěných planých poplachů. K jeho aktivaci dojde pouze v případě fyzického vstoupení lapky do vozidla.

Tento detektor se připojuje k alarmu EMA prostřednictvím USB konektoru. Drátové čidlo pak jednoduše šikovně vyvedete do kabiny a celý automobil včetně kufru je rázem chráněn na sto procent. Výrobce doporučuje umístění spíše do přední části vozu, např. mezi sedadla, či pod palubní desku.

Závěr

Je Ema ten pravý GSM alarm pro vás, vyplatí se? Záleží na individuálních preferencích. V testu se ukázalo, že plní svou funkci přesně tak, jak má. Výhodou může být také výrazně nižší pořizovací cena ve srovnání s alternativními, napevno zabudovanými autoalarmy. Přenositelnost a jednoduchá, leč funkční konstrukce, představují další dva plusové body ve prospěch Emy. Spektrum různých nastavení alarmu je velmi obsáhlé, dalo by se říci že tak obsáhlé, že se v něm běžný uživatel s klidem může ztratit. To je však samozřejmě kladná, nikoli záporná vlastnost.

Klepněte pro větší obrázek 
Ema - jednoduchý hlídací pomocník

Nevýhodou je naopak zase snadná a rychlá demontáž rukou chtivého lapky v případě, že bude vědět oč se jedná a Ema bude umístěna na snadno dostupném místě ve voze.

Z funkčního hlediska toho ale Emě vytknout mnoho nelze. Pakliže tedy právě vy uvažujete nad podobným zařízením, pak rozhodně Emu neopomeňte zařadit do svého výběru. Za cenu, za kterou je nabízena, představuje totiž skvělou alternativu v poměru cena/výkon k alarmům klasickým. 

Témata článku: , , , Normální velikost, Testovací balení, ASCII, Planý poplach, Automatické ovládání, Hlídač, Datový microusb, Externí čidlo, Padouch, Druhý případ, Přibližná poloha, Máma, Miláček, Integrovaný akumulátor, Poloha vozu, Nen, Rozšířené nastavení, Cambria, Nastavený čas, Auto, Emphasis, Prodlužovací kabel