Handspring Treo 600: starý dobrý Palm (velký test)

Diskuze čtenářů k článku

MIZ  |  11. 02. 2004 07:52

Podle recenze ma dodavany datovy USB kabel odbocku pro nabijecku. GSM-telefon v tom je, HW modem nejspis taky.
Lze tedy Treo 600 pouzit k pripojeni PC k Internetu pres GPRS pro 'nonstop' pripojeni, jako pouzivam svuj stavajici mobil?
Mam na mysli praktickou zkusenost, nerad bych pri teto cene spolehal na odhady...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miroslav Jandora  |  08. 03. 2004 15:40

Jako modem jde použít s utilitou PDANet http://www.junefabrics.com/palmnet/ sice stojí cca 34USD, ale funguje okamžitě a excelentně. Zdravím Jandora

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dušan  |  25. 05. 2005 18:51

Zdravím,
řeším teď přesně to samé . Lze treo použít jako modem k notebooku? Nemáte už odpověď?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
t29  |  21. 01. 2004 19:31

nez zacnu "rypat" a hledat "musky", musim rict, ze mne dnes redakce mobilmanie (konkretne as p. Lutonsky) velice potesila.
recenze je pojata opravdu pekne, je v ni vetsina dulezitych informaci a hlavne i rada screenshotu a obsahuje prakticke zkusenosti s e-maily, mms apod. , tj. presne to, co narocnejsi uzivatel zada.
bravo.
ale i tak je v clanku par nepresnosti a nekolik (podle meho dulezitych) informaci zde ctenar nenajde vubec.
takze poporade:
1) rozliseni displeje pouhych 160x160 je "pry" pouze kvuli vydrzi zvyseni vydrze, ktera se stala vedle kvality zpracovani a celkove velikosti zarizeni jednou ze tri priorit.
ma prijit i verze high-res s rozlisenim 320x320.
chtel jsem si treo koupit, ale po te, co jsem sklouzl k Palm Tungsten E uz nechci z pochopitelnych duvodu 160x160... a to ani za cenu skvele vydrze. Od koupe mne vsak odradilo vic veci, o tom dale.
2) vydrz se podle vseho povedla. Procital jsem pred casem stovky stranek o treu 600, hodne uzivatelskych recenzi, prevazne od americkych uzivatelu, a casto psali lide o realne vydrzi pres tyden, popr. o garantovanych sesti hodinach pri hovoru.
to je velmi slusny vysledek na takoveto zarizeni, ovsem to bylo mozno za pouziti hlavne prave low-res (tj. jista dan) a vysokokapacitni baterie (tusim ze ma kapacitu 1800 mAh).
3) Jednim z nejslabsich mist je prave ceska lokalizace, na kterou jsem nechtel cekat. Otazka kdy bude a jak bude fungovat. Krome toho klavesnicka je pry vyborna (vzheldem ke sve velikosti), ale cestinu na ni stejne nedostanu, i kdybych si pockal.
Navic otazkou zustava moznost psani graffiti znaku, ktera neni systemem podporovana (i kdyz to lze obejit).
4) trea 600 se distribuji bohuzel v nekolika verzich, hlavne co se softwaru tyce. (pomijim principialni odlisnosti evropske vs. americke verze, ktere se vsak co do komunikacnich sw take lisi).
Velmi cennym nastrojem je bundle produkt od DataViz - balik DocumentsToGO (Word a Excel pro Palm OS) a s tim spojovany i VersaMail pro e-maily, ktery "nahrazuje" vestaveny e-mailovy program trea a v prilohach spolupracuje s DTG. V clanku myslim nebyla zminka o tom, o jaky e-mailovy program jde. Neni to zrejme VersaMail (kdyz chybi DTG...) a neni to ani vyborny SnapperMail (ktery je na nekterych trzich snad take bundlovan), takze jde pravdepodobne o standardni treo mail(?). To povazuju za velike minus a opet jeden z duvodu proc jsem do trea 600 "nesel".
5) prohlizec blazer jsem videl v akci a pri sledovani rychlosti nacitani stranek nechapu hodnoceni "pomerne rychly". Ukaze mi nekdo rychlejsi webovy browser pro mobilni zarizeni? Nazval bych ho spis jako "dabelsky rychly" a opet nejsem sam (viz. zahranicni zdroje).
6) zrovna tak snimky z fotaku bych rozhodne neoznacil za "prumerne", ale za "jedny z nejlepsich" u mobilnich pristroju typu PDA/mobil s fotackem. Jen je potreba s fotackem "umet fotit" - chce to chvilku pockat a automatika si vse pekne nastavi a vysledky jsou na zarizeni dane tridy opravdu vyborne. Mam stahnute desitky fotek z trea 600 a rozhodne nejsou prumerne. At mi schvalne nekdo posle ty "nejlepsi" fotky napr. z p800, mda II, sx1, ci jinych pristroju a ja ho myslim "trumfnu" fotkou z trea.
7) nevim, jestli to bylo v clanku uvedeno, ale napr. u displeje lze plynule regulovat uroven podsviceni, navic je displej z velmi odolneho materialu, ktery se jen tak neposkrabe, zrovna tak jako vnejsi sklicko fotaku, kontaktum lze prirazovat picture caller ID a par dalsich malickosti...
krom zminenych negativ mi silne vadi i absence filtru hovoru, profilu vyzvaneni a dorucenek a v neposledni rade cena se mi zda znacne premrstena, kdyby tak stal treo 600 do 17 tisic s dani...
Muj zaver:
jedna se bezpochyby o velmi povedeny pristroj, navic podle vsech hodnoceni i velmi kvalitni, bitelny a pritom elegantni a rozmerove uchazejici, s vybornou vydrzi, rychlym systemem a hlavne prohlizecem blazerem, vyborny ma byt i prijem signalu a kvalita hovoru.
tak skoda tech musek, kterych je preci jen prilis na to, abych ho koupil.
kdo ma vsak jine pozadavky nez ja, treba nizsi naroky, tomu treo ze srdce preju a v konkurenci s napr. SE p800 je to bezpochyby skvely pracovni nastroj

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MIZ  |  10. 02. 2004 10:16

K ceske lokalizaci:
30.1. napsal do konference "pilot" na www.pandora.cz p. Miksicek z fy. RedGrep, ze uz maji lokalizaci hotovou a specialne zminuje pocesteni HW-klavesnice. Nemel by v tom byt tedy zadny problem.
BTW velmi vazne uvazuji o tomto strojku, ale taky o Sony Clie UX50 - nejakeho Palma zas koupit musim, tak proc ne neco takoveho...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
zz  |  20. 01. 2004 09:58

Ale ta cena je skutecne nehorazna.
Strohy vzhled operacniho systemu povazuju za vyhodu a prave proto mam PalmOS rad - vzdyt jsou to prece mobilni zarizeni hlavne pro praci a ne blbustky ze stanku od Vietnamcu na pouti. Proste - strohost - znak serioznosti. Krome toho staci nainstalovat nejaky sofistikovany launcher a razem mate prostredi o hodne prijemnejsi nez je v tom implicitnim...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OldPalmUser  |  20. 01. 2004 13:45

Moje rec, muzu si pro ZLauncher vymodelovat napr. XPcka, nebo Mac OPU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Funcarver  |  19. 01. 2004 14:39

JE to off-topic, ale proč, k sakru, ještě nevyšla megarecenze Motoroly Mpx200??? Vždyť to je s P900 a MDA největší konkurent.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  19. 01. 2004 22:26

Zatím ji ještě nemáme k dispozici.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Funcarver  |  19. 01. 2004 23:00

OK, omlouvám se za ten tón, ale asi by ho někdo měl použít na oficiální zastoupení Motoroly v ČR, spousta i-netových obchodů Mpx200 už prodává, na Invexu byla k ošahání, drobné recenze se na netu už objevují, ale oni nejsou schopni Vám dát k dispozici jeden kousek, pořádnému testu Divný přístup. Je to telefon, na který spousta zájemců čeká a bude ho kupovat hned po uvedení na trh (a kupuje), pozdější recenze (po koupi) mohou vlastníky spíš naštvat, než pomoci zájemcům...

Dopředu díky, až Vám ji k dispozici dají -za screenshoty s takovými "drobnostmi" jako např. screen při zadávání úkolu,schůzky atd.. Screenshotů home po obrazovky se po netu válí spousta, ale třeba jake zobrazuje normální mail - to jsem ještě nenašel:(Právě takové "drobnosti", které jsou přece zřejmé, ale pokaždé vypadají trochu jinak by podle mého názoru ocenil nejeden čitatel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sc  |  19. 01. 2004 13:15

Musim teda říct, že galerie obrázků stojí za to, autor se fakt vyřádil s foťákem, teď už věichni dokonale znjí každý detail toho přístroje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luky  |  19. 01. 2004 10:13

Vím, že to není nijak podstatné, ale docela by zajímalo, jaké obstrukce a kolik stojí výměna té integrované baterie. No, a když jsme u toho, kolik stojí ta výměna baterie u T3, nebo u nějakého jiného palma?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Arkobad  |  19. 01. 2004 09:26

1) Rychost - nevsiml jsem si, ze by u MDA2 trval nabeh seznamu/kontaktu, ci kalendare sekundu. Zmacknu HW tlacitko a je tam okamzite. Sekundu to netrvalo ani ve starem MDA1 s polovicni frekvenci CPU. Zpomaluje se az tehdy, bezi-li soucasne mnoho aplikaci a je zaplnena pamet. Je pravda, ze toto se Treu stat nemuze, ale to je znouze cnost, resp. absence multitaskingu.

2) Display 160x160 - je to trochu skoda, ale vadi to jen urcitemu typu uzivatelu. Na browsovani ci prohlizeni obrazku by se vetsi rozliseni hodilo, bezne palmovske aplikace jsou pro nizke rozliseni velmi dobre optimalizovane. Kdo chce poradne rozliseni, voli toto: http://www.svetpda.cz/svetpda/svetpda.nsf/v/C8B411B656B1A8B5C1256E1A003EA449

3) SDIO - je velka ostuda, ze pro PalmOS stale nejsou ovladace pro komunikacni karty. WiFi driver se odklada jiz rok. To by me, jako potencionalniho kupce, trochu odrazovalo.

4) Klavesnice je nespornou vyhodou a MDA ji treu muze zavidet. Je to konecne neco pouzitelneho, na rozdil od "telefonni" klavesnice na ericssonech. Nebohy uzivatel MDA si tam "palcovou" klavesnici musi docvaknout ( a napred koupit).

5) Cestina - podobny problem, jako na P900. Kdo ji opravdu chce, musi cekat, nebo koupit neco jineho (nebudu radit, co).

6) Pamet - 32MB RAM je na Palm dost. Na druhou stranu MP3, obrazek, dokument, tabulka, atd... maji konstantni velikost na vsech platformach a pak to muze byt malo.

7) Absence BlueTooth - VELKA skoda

8) GPRS - skvele, ma GPRS Class 10 (na rozdil od P900). Bohuzel ale chybi neco jako GPRS Monitor v MDA2 - ale snad neco podobneho pujde doinstalovat.

9) SMS : Nejsou dorucenky? Proc je nekteri vyrobci stale ignoruji? Absence UNICODE take muze nekomu vadit. Funkce CHAT je prima, jen aby si to nekdo nespletl s ICQ a nezhrozil se pri pohledu na ucet  )

10) Nema souborovy system? Proboha, co to znamena? A jak to pracuje s SD kartou? Proc neumi prehravat MP3? Proc neumi prehravat (a i z kamery nahravat) video?

11) Velmi dobra vydrz

Vysledek: Za ty penize proste nestoji. MDA2 je(asi az na vydrz) ve vsech smerech lepsi a stoji do 14 do 21 tisic (podle toho, jak moc vas ma vas operator rad ). Pokud ale nekdo nutne potrebuje PalmOS (kvuli kompatibilite s kolegy/kamarady) a ma averzi vuci firmam Samsung a Kyocera, je pro nej Treo moznou volbou. Ale tato skupina asi moc velka nebude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kunda  |  19. 01. 2004 09:38

Ahoj Arkobade, uz jsem myslel ze se neukazes

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Arkobad  |  19. 01. 2004 10:50

Preji hezky novy tyden.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  19. 01. 2004 14:34

5. cestiny su dokonca dve. jednu je mozne najist na www.penreader.com a druha je zatial v beta testovani (www.redgrep.cz)

9. dorucenky by to malo mat (minimalne sms aplikacia co je standartne pri palm os 4> tak tuto moznost ma)

10. v internetj pamati neni klasicky file system, ale je to vlastne jedna velka databaza, kde sa vsetko uklada. ma to vyhody aj nevyhody, konkretne je to velmi rychle, flexibelne ale v pripade palm os aj dost osekane (na podobnom "file systeme" bude zalozeny napr aj longhorn ..). ale na karte samozrejme uz je klasicky FS. s adresarmi subormi etc

s videom tiez nema problemy, bud vo forme kinoma movie, ktora by mala byt pribalena alebo potom cez mmplayer si spustite mpeg, mpeg4, divxi (www.mmplayer.com). mp3 prehravac by mal byt priamo v pamati rom (alebo na cd) jedna sa o real audio player (teraz u vo verzii 1.50)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
adam  |  19. 01. 2004 15:01

ad 2) aspon dil vyrdzi.

ad 5) vzhledem k tomu ze vydani cestiny na jiny palmy trva firmam co se tim zabivaji jen par tydnu od toho, co se ten palm objevi na pultech u nas, tak bych se o cestinu nebal. Ver tomu ze bude za chvili. Spis bude docela nepohodlny zadavani ceskych znaku kvuli tomu ze chyby horni cisla.

ad 6) 32mega interni pameti je pouze pro programy a jejich data. Pripadne texty. Ne pro mp3 apod. Ty se musi ulozit na karticku. Samozrejme jsdou i ty data a programy ulozit na kartu, le musite si byt jist ze ji ten urcity software podporuje.


10) samozrejme na karte palm pracuje z VFS. Neni problem vynadat karticku z fotaku nebo nejakyho mp3manu a prohlizet a pouzivat v palmu.
A taky proc by neumel prehravat mp3? Aeroplayer i Pocketunes uz podporuji treo davno. Kinoma (video) take. MMpalyer (vidoe v nativnim formatu) myslim uz taky funguje.

Cena je z pocatku hodne nadsazena. Bohuzel toto udelal Handspring i u starych Treii. Uvidime, ale ta cena musi klesnout. Tipuju pod 20000.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Arkobad  |  19. 01. 2004 15:25

A bude ta cestina zadarmo? MDA2 ji proste uz ma v ROM - a pocesteny jsou i bonusove aplikace. Ne ze bych o cestinu stal, spis jen tak pro poradek. Dulezite jsou pouze ceske znaky a klavesnice. Preklady ne.

Pamet: A je snad nejaka karta primo soucasti dodavky Trea? Nemyslim. Je to dalsi investice. Naproti tomu MDA2 ma 128MB RAM a 15MB volne FlashPameti. A tech 128MB RAM je i na PocketPC velmi mnoho - MDA1 melo pouze 32MB RAM a dalo se s tim v pohode zit. A to MDA1 ROMkove aplikace pred spustenim kopirovalo do RAM, kdezto MDA2 setri pamet a aplikace pousti primo z ROM. Takze do MDA2 lze ve WMA nahrat treba 2 hudebni cedecka aniz clovek potrebuje kartu. Resp. ten slot muze pouzit treba na WiFi.

Mam pocit, ze by cena musela jit hodne pod 20 (tak 15), aby to melo sanci na masovejsi prodej. Takhle si to koupi jen zapaleni zastanci PalmOS. Opravdu mam pocit, ze MDA2 je vyrazne lepsi, takze ten cenovy rozdil by musel byt vyrazneji ve prospech Trea. Jenze je to bohuzel naopak, MDA2 je i nedotovane levnejsi (21) a s dotaci a bonusovymi pody se lze dostat na 14.

Me se na Treu nejvici libi vydrz a klavesnicka.

Na Treu i MDA2 bych navic ocenil nejaky software, ktery by vyuzil vestavenou kameru ke zvyseni zabezpeceni - rozpoznani zornice ci obliceje jako identifikace uzivatele - misto zadavani hesla, resp misto snimace otisku prstu na petkovem iPAQu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
adam  |  19. 01. 2004 15:47

Vsechny palmi oficialne prodavane u nas by meli byt z cestinou. Jink se musi investovat par dolacu. Bohuzel.

Jestli je karticka dodavkou trea nevim. Pochybuju.

S tou pameti je to proste jina filozofie systemu. V os6 se uz dockas. Bohuzel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Honimír  |  19. 01. 2004 07:35

Pěkná recenze kalkulačky, příště raději něco s PocketPC.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kunda  |  19. 01. 2004 09:35

Honimire, nechces se radeji seznamit se mnou?

Musi te hodne bolet ruka .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
petrikzviera  |  19. 01. 2004 05:17

Na pdalive je rumor, ze v marci sa bude predavat TREO 610 s vecsou pametou, Hi Res.

a Bluetooth.. Konecne nieco pre mna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Saly  |  19. 01. 2004 10:55

IMHO bluetooth + BT sluchátko je u techto zarizeni praktickou provozni nutnosti: pokud vam nekdo zavola a chce si domluvit schuzku a vy si ji nekam chcete zapsat, nebudete preci porad telefon soupat od ucha k uchu.

Osobne jezdim misty i autem a nepotrebuji pri teto kombinaci (P800+HBH60) ani handsfree. A mimochodem, coby letity Palmista jsem kvuli teto skvele Ericssoni kombinaci vyhody Palmu rad ozelel a na to Treo nepomyslim ani nahodou.

m

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  19. 01. 2004 14:13

ten koluje este ani treo 600 nebolo pomaly na pultoch ..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ben  |  18. 01. 2004 15:25

Doufam, ze to je on-topic: Koupil jsem Treo 270 v ElectroWorldu - a doma jsem zjistil, ze to neni triband. Takze ho prodavam. Zabalene, nove, zarucni list, cena 5900, tedy tisic korun sleva. Mate-li zajem, muj telefon je 777 582 692. Praha.

Ben

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  18. 01. 2004 15:33

Moc není - na inzerci máme bazar.mobilmania.cz :(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ben  |  18. 01. 2004 15:53

Myslel jsem, ze nejakeho palmistu tim potesim.. Sam hrozne rad kupuju podobne Omlouvam se a pridavam do bazaru. Jinak diky za skvelou recenzi, Trea jsou super, jen na ne mit!

Ben

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OldPalmUser  |  18. 01. 2004 16:33

Poukud jsi Treo koupil v ElektroWorldu proc ho tam nevratis? OPU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ben  |  19. 01. 2004 21:52

Hmm.. To jde? Tak to jsem nevedel Ted uz je pozde, jel jsem mezitim do ciziny..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MIZ  |  18. 01. 2004 13:40

Uz jsem se bal, ze se v CR ani neobjevi.
Dekuji za podrobnou recenzi! Mozna by chtelo pro mene znale ctenare jeste o neco vice zduraznit, ze jde o plnohodnotne PDA, s velmi efektivnim OS, pro ktery lze doinstalovat mnoho free aplikaci.
Take doufam, ze se zde objevi nejaky testik oficialne dodavane cestiny, az bude. Znam reseni lokalizace s grafitti - systemem, ale lokalizace 'jen' HW klavesnice me opravdu zajima.
Osobne mi vadi rozliseni displeje ani ne tak samo o sobe [je to proste stara klasika], jako spis ve srovnani s cenou. Cena nabada ke zvazeni koupe 'cisteho' PDA a mobilu. Pokud ale uz mobil mam a tohle bude az 2. nebo 3. a zaroven potrebuji novy PDA, proc ne. Jen bych si rad nejdriv krome cestiny vyzkousel i klavesnici vlastnima rukama - preci jen jsem 'odkojen' cmaranim na displej...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
airman  |  18. 01. 2004 21:34

Pro neznalé?? Možná je to pěkný že je to plnohodnotné PDA ale co bys řekl na to že za tu cenu seženu plnohodnotné PDA jak PALM tak pocket PC, který budou plně vybaveny a ještě mi něco zbude. Kevšemu na takový MDA II si tenhle ani neškrtne a i když P900 není plně PDA, myslim že funkcema v tomhle oboru tohohle palmika klidně strčí do kapsy! A SW je na to už taky dostatek!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OldPalmUser  |  19. 01. 2004 07:11

Hele brzdi, porad je to Palm a ten strci kazdy PocketPC do kapsy vzdycky! OPU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
m55  |  19. 01. 2004 14:39

jasne az na to ze pocket pc dokaze pri svem chodu emulovat ten slavnej PALM a jeste mit u toho pustenou MP3 a parit na palmu hry. COz by se z toho ty vase procesory 33 MHz az 266 MHz posraly. (o pomeru cena / vykon nemluvim). + este vice programu a podpora exelu a wordu v ple mire.  Myslim si ze bych to tady totak neprohlasovat. Kor kdyz Palm zacina stracet na vse suverenite

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OldPalmUser  |  19. 01. 2004 15:06

Jen pro poradek, emulator palmOS pro PocketPC umi emulovat jen stary OS 3.x a to uz neni zrovna soucastny system 5.x! Parametry Tungstenu T3: 400Mhz, landscape rozliseni 320x480, nativni podpora MS Office formatu (xls, doc, ppt), 64MB RAM, ... . Na svem palmiku (TT3) mam momentalne spustene ICQ, MSN, MP3 a navic pisu tento prispevek ;) OPU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
V7s T|T3 RULEZ :)  |  20. 01. 2004 11:02

... 33 MHz az 266 MHz posraly...
Tak nevim jestli v tom máš přehled, alé PalmOS device začínal s Motorola DragonBall VZ 16 Mhz a ted je nej. frekvence 400 Mhz ( Intel XScale, spoje 0,18 mikronu ) Takže už vidim, jak na iPAQu ( dejme tomu 3850 - Intel StrongARM, 206 Mhz, spoje 0,35 mikronu ) emuluješ mého Tungstena T3, a ještě posloucháš MP3 soubory !

Máš v tom kámo trochu guláš !

Ať žije Palm :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
zz  |  20. 01. 2004 11:04

Nechte uz te lasky k MS. Pocket PC je jak nejaka poutova atrakce a nikoliv seriozni pristroj - presne pro lidi jako jste vy
Palmy dnes maji procesory o 400MHz(stejne je to ale na PDA zbytecnost) a displeje 320x480. O tech displejich se vam ani nesni.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
airman  |  19. 01. 2004 19:27

Sice je to palm ale já tvrdil že si koupim PDA s oběma systémama a ještě mi zbude. Tohle je hodně ochuzenej palm

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
brn  |  27. 08. 2004 17:19

Oni Palmy uz maji VGA displaye? To mi asi neco uniklo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ppp  |  19. 01. 2004 09:34

Ja myslim, ze cestina bude podobna jako u Sony Clié, ma stejnou verzi OS, jen bude potreba doplnit "telefonni" cast prekladu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OldPalmUser  |  18. 01. 2004 10:58

Treo600 je pekne, ale IMHO cena a rozliseni ho odsuzuji k neprodejnosti (alespon v CR) :( Jen pro zajimavost v siti prodejen ELECTROWORD maji Treo270 za 6900,-Kc! OPU

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Paja  |  18. 01. 2004 17:00

Za tu cenu je to fakt ubohost. SonyEricsson P900 je lepší a levnější!!!! V takový konkurenci nemá u nás šanci.Jo za 10 000 bych ho hned koupil, ale takhle-nic moc. Ten Treo 270 je fakt za 7000 Kč.Už jsem se na něj díval,cena je super,ale furt nevim.Umí to přehrávat video a tak?Asi si ještě rok počkám a uvidím.Třeba bude nástupce SE P900 a tak ju seženu kolem 15 000Kč. Do by pak šlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hanicka  |  18. 01. 2004 17:17

No to si jeste urcite rok pockas! A co na me si zapomnel? Pajiku, Pajiku!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Mimous  |  18. 01. 2004 17:23

Pajiku,  Pajiku - strasny jmeno, mas  tam preklep. No to si rok urcite pockas! A co ja , ja jsem vosk, ja nic?  Preju ti hodne uspechu pri hledni vysnene prace.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
RAY  |  19. 01. 2004 11:57

Pokud by někdo věděl, jak Trea 270 donutit k posílání MMS, tak by se o něm dalo uvažovat. Neví o tom někdo něco?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
RAY  |  19. 01. 2004 12:17

Tak jsem našel tohle: http://support.handspring.com/esupport/forms/treo300presalesfaq.jsp?ResolutionId=8763&ResType=RESEARCH

Slibujou, že bude umět MMS i EMS. Uvidíme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  19. 01. 2004 14:11

potom mozno skuste pixer mms, ten je dostupny hned

http://www.electricpocket.com/products/pixermms_palm.html

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
RAY  |  19. 01. 2004 14:30

Já myslel, že umí jen odesílat MMS. Ale jelikož umí i přijímat, tak je to jasný Díky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
airman  |  18. 01. 2004 10:33

28k a ani to nemá pořádnej displej?? Si snad dělaj srnadu né?? Za tu cenu mám vypakanej T3 nebo nějaký pocket PC a k tomu ještě nebušenej mobil a o SE¨P800/P900 ani nemluvě. Kdyby to mělo ty nádherný 320 * 320 displeje nebo i víc tak bych to pochopil ale tohle?? Jak přišli na takovou cenu ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dvorix  |  18. 01. 2004 10:53

Přesně . Dělají si asi srandu

A k tomu přidej  absenci souborového systému, překážející anténku, relativně málo vestavěné paměti, absenci Bluetooth .... 

Kdyby to bylo za 10.000 možná by se dalo začít uvažovat. I když i tak pochybuju.

Jediné co se mi fakt líbí je ta klávesnice. Ta je mooc prima.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dvorix  |  18. 01. 2004 11:41

Co mi přišlo zajímavé je srovnání Trea s MDA2 (21.000,-) a recenze tady: http://mobile.ce4you.cz/articles/detail.asp?r=50&a=70.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kunda  |  18. 01. 2004 14:31

Nejsi ty nahodou prejmenovanej Arkobad?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fido  |  20. 01. 2004 12:26

Presne tak. Zajimava je asi fakt jen ta klavesnice. Kdyby nekdo chtel vyrobit napr. XDA s takovouhle klavesnici...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Robert  |  19. 01. 2004 07:32

FYI: Cena v USA : 450-500 USD (GSM i CDMA).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
speed  |  19. 01. 2004 09:03

FYI: Dotovana, pochopitelne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Juraj Hudec  |  19. 01. 2004 14:15

v orange (ci uz francuzsko, UK alebo svajciarsko) je ho mozne ziskat dokonca zdarma ..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ala  |  10. 02. 2004 22:35

(Příspěvek zrušen. Redakce)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ala  |  10. 02. 2004 22:35

(Příspěvek zrušen. Redakce)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor